4 Bin Ağaç Toprakla Buluştu
GündemMilli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan ‘Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor’ ağaçlandırma işbirliği protokolü kapsamında Edirne’de 4 bin adet mazı ve ladin ağacı toprakla buluştu.
Milli Eğitim bakanlığına bağlı tüm ilk ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin katılımlarıyla 81 ilde eş zamanlı fidan dikim etkinlikleri düzenleyerek ülkemizin yeşil dokusuna katkıda bulunarak öğrencilerde ağaç ve orman sevgisinin geliştirilmesi amaçlandı.
“Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında Edirne il genelinde Keşan Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 4 bin adet mazı ve ladin ağacı fidanları öğrenciler tarafından dikildi. Keşan ilçesinde 2 bin fidan 23 ilkokul, 19 ortaokulda, Enez ilçesinde 1500 fidan 4 ilkokul ve 5 ortaokulda ve İpsala ilçesinde 500 fidan 14 ilkokul ve 10 ortaokulda öğrenciler ve öğretmenler tarafından ekildi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.