© Malkara Haber © 2023

6 milyon TL'lik kablo hırsızlığına 7 tutuklama

Tekirdağ'da fabrikalardan 6 milyon TL değerinde kablo hırsızlığı yaptığı belirlenen ‘Tuncerler Grubu’ olarak bilinen hırsızlık çetesine yönelik operasyonda yakalanan çete lideri N.T. ile birlikte 7 şüpheli tutuklandı.

Kentte faaliyet gösteren elektrik şirketlerine ait depolara aralık ve ocak aylarında maskeli ve silahlı halde girilip, 5 ayrı günde 6 milyon TL değerinde bakır kablo hırsızlığı yapıldı. Olaya ilişkin çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerindeki güvenlik kameralarında yaptığı incelemede, şüphelilerin ‘Tuncerler Grubu’ olarak bilinen ve liderliğini N.T.’nin yaptığı hırsızlık çetesi üyeleri olduklarını belirledi.

Çalışmayı genişleten polis, şüphelilerin daha önce birçok ilde kablo ve başka hırsızlıkları organize şekilde gerçekleştirdiklerini tespit etti. Polis, Tekirdağ, İstanbul, Diyarbakır ve Bingöl’de düzenlediği eş zamanlı operasyonla aralarında çete lideri N.T.'nin de bulunduğu 7 şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Tekirdağ’a getirilen şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemede 'Nitelikli hırsızlık', 'Örgüt kurma, yönetme ve üye olma' suçlarından tutuklandı. Şüphelilerin yaptığı kablo hırsızlıkları iş yerlerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER