75 Ünite Kan Bağışı Yapıldı
SağlıkKızılay Malkara Şubesi ile Çorlu Kızılay Kan Alım Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen kan bağış kampanyasında 75 ünite kan bağışı yapılırken, 3 kişiden ise kök hücre bağışı alındı.
Kan bağışının sürekli devam eden bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Malkara Kızılay Şube Başkanı Ömer Meral, “Her yıl yüzlerce insanımız hastalık ya da kaza sonrasında kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Fakat kan bağışı konusunda bir süreklilik olması durumunda bu can kayıpları yaşanmayabilir. Bu anlamda Malkara halkımız, kan bağışı konusunda yüksek farkındalığa sahiptir. Kan bağış kampanyasında halkımızın göstermiş olduğu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kan bağışının önemine değinen yetkililer Dr. Metin Karadağ ise, 18-65 yaş arası tüm halkımızı kan bağışına davet ediyoruz. Muayene ve ölçümler sonucu kan bağışı verebilecek vatandaşlarımız unutmasınlar ki yapılan her bağış 3 kişinin hayatını kurtarmış oluyorlar, dedi.
İlçe Merkezi Hükümet Konağı alanında gerçekleştirilen kan bağışına; Dr. Metin Karadağ, Flebotomistler; Şenol Özçakır, Seda Törer, Burçin Ata ile yardımcı personel İsmet Özenç ve Ramazan Baykın ve Promatör Duygu Ateş görev aldı.
İlginizi Çekebilir
KIŞ AYLARININ KABUSU FİBROMİYALJİ KADER DEĞİL!
Halk arasında "yumuşak doku romatizması" olarak bilinen Fibromiyalji, özellikle kış aylarında adeta bir kabusa dönüşerek hastaların yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürüyor. Uzmanlar, bu hastalığın kader olmadığını ve kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarıyla fibromiyaljiyi yönetmenin mümkün olduğunu belirtiyor.
Balkan Onkoloji Hastanesi ek binası inşaatına başlandı
Edirne'de Trakya Üniversitesi Edirneli hayırsever iş insanı Soner Çeker’in yaptığı bağışla Onkoloji Hastanesi ek binası inşaatına başlandı.
Yılbaşı öncesi 'kozmetik alkol' uyarısı; böbrek ve karaciğerde ciddi problemlere neden oluyor
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Alkollü İçkiler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu, yılbaşı öncesi sahte içki uyarısında bulunarak "Laboratuvarımıza gelen numunelerin içerik analizini yaptığımızda ağırlıklı olarak kozmetik sektöründe ve dezenfektan adı altında kullanılan alkollerin, alkollü içki üretiminde kullanıldığını görüyoruz" dedi.
Uzmanından yılbaşı sofrası için sağlıklı beslenme önerileri
Sağlıklı ve lezzetli yeni yıl tabakları için önerilerde bulunan Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, “Yemekleri yağda kızartarak değil; fırında, ızgarada, suda, buharda pişirebilirsiniz. Her çeşit mayonezsiz ve yağsız salatayı istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Toplam 6-8 yemek kaşığı zeytinyağlı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, sofraya şarküteri ve kabuklu deniz ürünleri yerine peynir, hindi füme ve taze sebzelerin koyulması daha sağlıklı bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır” dedi.
Kalın bağırsak kanserleri erken teşhisle önlenebilir
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Osman Civil, kalın bağırsak kanserlerinin erken teşhisle önlenebileceğini vurgulayarak, “Poliplerin zamanında çıkarılması ve düzenli taramalar çok önemli, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kanser riskini önemli ölçüde azaltıyor” dedi.
Prof.Dr. Gürdal: Erkeklerde meme kanserinde artış yüzde 25'leri buldu
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Meme ve Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal, "Farkındalığın az olduğu bir grup erkekler. Erkekler meme kanseri olma ihtimallerini hiç düşünmüyorlar, Halbuki erkekler meme kanseri olabilir. Azdır, yüzde 1-2'dir ama günümüzde bu artış yüzde 20-25'leri bulmaktadır. Meme kanseri eski yıllara göre erkeklerde daha fazladır" dedi.