© Malkara Haber © 2023

Başkan Yurdakul; “ Malkara’nın Geleceğini Hazırlamalıyız “

Belediye Başkanı Yurdakul STK’larıyla buluştu

Başkan Yurdakul; “ Malkara’nın Geleceğini Hazırlamalıyız “

      Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Sivil Toplum Örgütlerinin yöneticileriyle proje bazında fikir alışverişi, danışma ve istişare toplantısı düzenledi. Belediye Meclisi salon unda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Yurdakul’un yanı sıra Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz ve Hıdır Kaya ile Malkara’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yaptığı açılış konuşmasında, 2016 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeleri birlikte değerlendirmek için toplandık. Sizlerin fikir, görüş ve düşünceleriniz doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir, dedi. Başkan Yurdakul, altında otoparkı olan yarı açık Pazar Yeri’ni uzun vadede borçlanarak yapmayı planladıklarını ve 2018 yılı başlarında hizmete gireceğini belirterek, İlçe Emniyet Müdürlüğü yanındaki alanda ise büyük bir “ Kongre Merkezi” inşa etmeyi düşündüklerini dile getirdi. Yurdakul, her seçim meydanlarında ortaya atılan “ OTOGAR PROJESİ” ne start verdiklerini ve 29 Şubat’ta işe başlanacağını, 14 Mart 2016 tarihinde ise temelinin atılacağını bildirdi.

GÖÇÜ ÖNLEMELİYİZ

       Konuşmasında, ilçede yaşanan nüfus kaybına da dikkat çeken Başkan Yurdakul, ilçe nüfusunun 50 binin altına düştüğünde birçok şeyi kaybetmekle karşı karşıya kalacağız. En önemli sorunumuz göç. Gelecekle ilgili sorunlarımızı siyasetten arındırarak ele almalıyız. Yerli yatırımcıları özendirecek projeler üretmeliyiz. Kırsala sahip çıkacak projeleri uygulamaya koyup hayata geçirerek ilçemizin geleceğini düşünmeliyiz, şeklinde konuştu. Kardeş Belediyeler ( Memuşa – Kosova, Cebel – Bulgaristan ve Nilüfer – Bursa ) ile 21 derslikli Okul Projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda söz alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda düşüncelerini ve belediyeden taleplerini dile getirdiler. Kaynak : Devrim Gazetesi - Önder TABAK

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER