© Malkara Haber © 2023

BİNLERCE TEKİRDAĞLI ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Astsubay Yunus İşcan'ın cenazesi Gaziantep'ten askeri uçakla Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Havalimanı'na getirildi. Şehit Astsubay İşcan'ın cenazesi burada askeri helikoptere alındı. Askeri helikopter ile şehidin cenazesi ve eşi Hayrabolu Şalgamlı Mahallesine getirildi. Şehidin cenazesi ilk önce doğup büyüdüğü baba evine getirilirken burada okunan duaların ardından Mahalle Merkezine getirildi. Şehidin cenaze namazına, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekili Metin Akgün, CHP Milletvekili Emre Köprülü, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Askeri Personel ile binlerce vatandaş katıldı. Mahalle Merkezinde şehidin cenazesi getirilerek, annesi Havva İşcan ‘’Kınalı Kuzum Sana Nasıl Kıydılar’’ derken eşi Hafife İşcan ise ‘’Seni Seviyorum Bir Tanem Beni Yalnız Bırakıp ta Nerelere Gidiyorsun’’ diyerek yürekleri dağlarken, eşinin askeri montunu ve beresini elinden bırakmadı. 1,5 yaşındaki oğlu Yiğit İşcan son kez babasının tabutunu elleriyle okşadı. Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek tarafından cenaze namazı kıldırılarak, buradan mahalle mezarlığına askeri tören ve bando eşliğinde götürüldü.

BABAYA SON BAKIŞ

Mezarlığa getirilen şehidin cenazesi toprağa verilirken, 1,5 yaşındaki oğlu son kez babasının mezarına baktı. Bunu gören vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı. Yapılan dualar ve okunan Yasin-i Şerif okunarak, Şehit Piyade Komando Astsubay Yunus İşcan ebediyete uğurlandı. Erdi KURU | DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER