© Malkara Haber © 2023

CHP Malkara Referandum Startını Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Malkara ilçe yönetimi referandum sürecinde yürütülecek “ HAYIR” kampanyasının detaylarını görüşmek üzere geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. TSO salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan ve yönetim kurulu, Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan, CHP Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Kurban, İlçe Sekreteri Nergis Karaağaçlı Öztürk, İlçe Saymanı Şaban Dinçer, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis üyeleri, önceki dönem İlçe Başkanları, muhtarlar ve partililer katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Anayasa Değişikliğine ilişkin şunları söyledi; Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bugün her zamankinden daha çok bir olma beraber olma günü. Hepimizin Atatürk’e ve bize emanet ettiği Cumhuriyet’e borcumuz var. 14 yıllık AKP iktidarında olmaz dediğimiz her şey oldu. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum; “ Seçimlerde parmak boyası kaldırıldı, mezardan seçmen fışkırdı. DGM’lerin yerine Özel Mahkemeler ile kumpaslar kuruldu. Ergenekon, Balyoz ve casusluk iftiralarıyla Atatürkçü komutanlar Silivri zindanına atıldı. PKK tanık, Türk Silahlı Kuvvetleri sanık oldu. Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü. PKK açılımı yapıldı. Üniformalı teröristler Habur’da törenle karşılandı. PKK ile masaya oturuldu. TRT Kürtçe yayın başlattı. Barzani AKP’nin onur konuğu oldu. Saman ithal edildi. TBMM’de Vahdettin anıldı. Tabelalardan T.C. yazısı silindi. Ülkemize 5 milyon Suriyeli girildi. Yalancılar camilerde içki içildi, dedi. Ayakkabı kutuları, yatak odasında para kasaları bulundu. Paralar faizi ile geri iade edildi. Paralar faiziyle geri iade edildi. Muhterem hoca efendi deniliyordu.  Ne istediniz de vermedik deniliyordu. Şimdi ise Fetö terör örgütü ilan edildi. PKK’lılar topraklarımızda 29 Ekim’de resmi geçit yaptı. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık dediler,  “”Andımız” kaldırıldı. Bankalar, telefonlar, fabrikalar satıldı. Genelkurmay Başkanı, Kara – Deniz - Hava Kuvvetleri komutanları istifa etti. Tarihinde ilk kez TÜSİAD başkanı istifa etti. Diyanet’in Çanakkale hutbesinde Atatürk’e yer verilmedi. Terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaş sayısı % 7682 oranında arttı, Dolar 4 liraya dayandı, dedi.

MECLİSİ MEZARA, DEMOKRASİYİ TARİHE GÖMERİZ

Konuşmasında, ülkede bu kadar sorun varken AK Parti ve MHP’nin tek derdi başkanlık diyerek sözlerine devam eden CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, “Bu referandumdan mutlaka ‘’HAYIR’’ çıkmalı. Bu işin şakası yok, Şakası olmadığı gibi geri dönüşü de yok. Eğer ki AKP’nin istediği Anayasa değişikliği kabul edilirse; Anayasayla bir diktatör yaratırız. Demokratik rejimden tamamen ayrılıp, otoriter bir rejim kurulur. Hiçbir vatandaşın can, mal ve hukuk güvenliği kalmaz. Her kişi Kurum ve kuruluş tek bir kişinin vicdanına terk edilir. Yönetimi denetleyecek hiçbir güç kalmaz. Etkisiz, yetkisiz, aciz ve bir sembolik bir meclis ortaya çıkar. Meclisi mezara, Demokrasiyi de tarihe gömeriz, şeklinde konuştu. Erdi KURU - Önder TABAK / DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER