Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşa davet!
Gündem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara sesleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
*Sadece ülkemizin başkenti değil, gönüllerin başkenti olan Ankara… Bizler hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik. Sadece ve sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. 15 Temmuz’da tarihinde ilk defa işgale maruz kalan Ankara, hainlerin planlarını tek yürek olarak engelleyen Ankara, seni gönülden selamlıyorum
*15 Temmuz, bu ülkede yaşayanların rastgele birileri değil, bir millet olduğunu gösterdi. 15 Temmuz gecesi bu millet, darbe girişimcileriyle birlikte kendisine düşmanlık edenlere karşı birlik olarak herkese gücünü göstermiştir.
*Ankara çok farklı bir desten yazdı. O gece Kızılay’da, Meclis’te Genelkurmay’da… Ankara’nın her köşesinde ayrı bir destan yazıldı. Ben tüm şehitlerimize ve ailelerine Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyorum.
*Yenikapı’da bu millet farklı bir destan yazdı. 21. asrın ve demokrasinin yeni kapısını açtı.
*Aslında İstanbul’daki mitingle birlikte demokrasi mitinglerini devam ettirelim dediler. Dedik ki, değerli kardeşlerim zaten siz bunu gönüllerinizde devam ettiriyorsunuz. Milletimiz ülkesine özgürlüğüne öyle sımsıkıya yapışmış durumdaki, gönlümüz razı gelmedi. Finali burada, Ankara’da yapalım istedik.
*Nasıl diyor Gazi Mustafa Kemal, ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’. Demokrasi mitingleri sadece bazı yerlerde bazı saatlerde yapılmaz. Demorkasi mitingleri yılın 365 günü evlerimizde, işyerlerimizde her yer sahip çıkacağız. Yani Vatanın her köşesinde, günün her saatinde demokrasi nöbetinde olacağız. Tehlikenin tuzağın nereden ve nasıl geleceği hiç belli olmuyor. Şırnak’ta, Mardin’de, Diyarbakır’da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAEŞ devralıyor. Terör örgütlerinin adı değişiyor ama hedefleri değişmiyor. Biliyoruz ki hepsinin cibiliyetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor.
*Pensilvanya’daki şarlatanın peşinden gidenlerin sonu hüsrandır. DAİŞ’in arkasından gidenlerin akıbeti hüsrandır. 30 yıldır PKK’nın yalanlarına kananların sonu hüsrandır. Milletimizi ayrıştırmaya çalışanların sonu da hüsrandır. Milletimiz 15 Temmuz’da sadece FETÖ’ya değil, benzer amaçlar taşıyan çevrelere de dersini vermiştir. Çanakkale’yi yeniden yaşamayı göze almadan kimse bu ülkeyi bölemez.
*15 Temmuz gecesi bu ülkeyi ele geçireceğini sananlar, kendilerince her şeyi çok güzel hesaplamışlardı. Onların uçakları, helikopterleri, tankları, zırhlı taşıyıcıları vardı, onları biz almıştık ama biz aldıklarımızı hainlere teslim etmişiz. O gece milyonların sokaklara dökülüp, o tankların, helikopterlerin karşısına çıkacaklarını düşünemediler.
*Bugün Bulgaristan’da bunların finansörlerinden biri yakalandı. Türkiye’ye iade edildi. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Er veya geç, ABD de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. 85 koli dosya gitti. Böyle bir darbe organizatörünü, 17 yıldır ülkesinde barındıran şarlatanı herhalde Amerika daha fazla saklamayacak, gönderecektir.
Bunlar Ömer Halisdemir gibi bir vatan evladının çıkıp, kendilerini alınlarından ortasından vuracaklarına ihtimal vermemişlerdi. Bu ordunun içerisinde neler var neler… Sen istediğin kadar Tuğgeneral ol. İşte o Ömer Halisdemir, darbe için geldiğinin haberini aldı ve görevine gitti.
BAŞBAKAN’DAN AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından önce, Başbakan Yıldırım kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi.
Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
*Son nöbetinizi gerçekleştiriyorsunuz. Bu aziz millet, Türkiye’nin geleceğini namertlere çiğnetmedi, çiğnetmeyecek. Sizler demokrasimizin kahramanısınız.
*Millet nasıl olurmuş, milli iradeye nasıl sahip çıkılırmış, gösterdiniz. FETÖ’cü katillere dersini verdiniz.
*Hak ettikleri cezaları alacaklar. Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı. Paralel kaybetti, millet kazandı. Devletine, milletine, emniyetine kurşun sıkan katiller kaybetti. Demokrasi kazandı. Birlikte demokrasi destanı yazdı. Şehitlerimiz, gazilerimiz canlarını ortaya koyarak ülkeyi gelecek aydınlık yarınlara taşıdılar. Şimdi bize düşen, aziz vatandaşlarımızın haklarını sormaktır. FETO gelecek, hesap verecek. Eğer, bunların hesabını sormazsak, bu itlerin geride bıraktığı yetimlerin yüzüne nasıl bakarız? Şehitlerimize ve gazilerimize söz veriyoruz. Bu alçaklara mutlaka hesap soracağız.
*Türkiye’nin geleceğini bir dolara satan bu alçaklara geçit vermeyeceğiz
* 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitler sayesinde bu topraklar yeniden vatan oldu. Yenikapı bir kez daha gösterdi ki, her şey birlik için. Aramızdaki ayrılıkları, farklılıkları, vatanımızdan namusumuzdan daha önemli saymayacağız.
*Bu uzlaşma iklimini sürdürmekte kararlıyız. Bir daha ayrılığa izin vermeyeceğiz. Meydanlar bir ve beraber olduğumuz gibi hayatın her alanında bir ve beraber olacağız.
BEŞTEPE BAHÇESİNDE BÜYÜK KALABALIK
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, 22.00 sularında Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesinde toplanacak olan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmanın, Cumhurbaşkanlığı makamının yer aldığı ana binanın şeref kapısı önünde kurulacak platform üzerinden gerçekleştirdi. Vatandaşların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinleyebilmeleri için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi karşılama törenlerinin yapıldığı alana alındılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması Taksim ve Esenler başta olmak üzere, birçok bölgede dev ekranlarda izletilecek
KONAK MEYDANI HINCA HINÇ DOLU
Tüm yurtta son demokrasi nöbeti de coşku içinde geçiyor. İzmir'de binlerce kişi, ‘demokrasi nöbeti’nin son gününde de Konak Meydanı’nı doldurdu.
İzmir Konak Meydanı'na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam adeta akın eden vatandaşlar, ‘demokrasi nöbeti’nin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son gün olarak belirttiği bugün de Konak Meydanı’nı doldurdu. Bir imam-hatip, Kur’an-ı Kerim okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yapan vatandaşlar şehitler için dua etti. 7’den 70’e alanı dolduran İzmirliler, ilk günkü darbeye direnme aşkı ile sabaha kadar yorulmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanları boş bırakmayın mesajını yerine getirdi. Nöbet sırasında vatandaşlar birbirlerine yardımcı olup, getirdikleri erzakları paylaştı. Darbe karşıtı tezahüratlar yapılırken Türk bayrakları ellerden düşmedi. Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ara ara çalan mehter marşları, Dombıra ve Mustafa Yıldızdoğan'ın “Ölürüm Türkiyem” şarkılarıyla coşturdu. Vatandaşların demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına dek devam edecek.
TRABZON’DA VATANDAŞLAR MEYDANLARI DOLDURDU
Trabzon'da çok sayıda kişi, 'demokrasi nöbeti'nin son gününde Meydan Parkı'nı doldurdu.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam Meydan Parkı'na adeta akın eden vatandaşlar, 'demokrasi nöbeti'nin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son gün olarak belirttiği bu akşam da alanı doldurdu.
Etkinlik çerçevesinde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilirken, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yaptı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi de kurulan çadırlarda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunurken, vatandaşların demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına dek devam edecek.
KİLİS’TE MEHTER MARŞIYLA SON BULDU
Kilis'te, darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, mehter takımının gösterisi ile son buldu.
Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz Cuma gecesi başlayan demokrasi nöbeti, 27. gününde de Kilislilerin katılımı ile devam etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kahramanmaraş'tan gelen Kahraman Mehter Takımının söylediği marşlarla coştu. Marşlara eşlik eden vatandaşlar, mehteran takımının gösterisini yoğun ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar mehter takımının gösterisini cep telefonu ve kameralarla kaydetti.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki nöbete Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı