© Malkara Haber © 2023

DSİ Şube Müdürü Karakaş, Malkara’da Muhtarlarla Buluştu

Devlet Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş, Malkaralı muhtarlarla toplandı. Bahar Tesislerindeki toplantıya Ak Parti Malkara ilçe Başkanı Gökhan Şentürk, DSİ Ziraat Mühendisi Osman Gezer, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri Cengiz Uysal, Hakan Özgül, Adnan Sungur, Kaan Çelik,  Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, Belediye Meclis üyesi Uğur Eker, MALTAŞ Kooperatif Başkanı Hasan Efe, Malkara AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, mahallelerimizde dere ıslah ve göletlerle ilgili sorunlarımızı çözmek amacıyla toplandık. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, dedi. AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Hakan Özgül de konuşmasında, “Mahallelerimizdeki sıkıntıları çözmek amacıyla toplandık.  DSİ şube müdürümüze köylerinizde yaşadığınız sıkıntılarınızı dile getiriniz. Bizler de bu işlerin takipçisi olacağız. Yapılmış ve yapılacak olan  projeleri il müdürümüz anlatacak. Sizler de yapılması gereken ve eksiklikler var ise burada dile getirin. Bizler notlarımızı alacağız ve dersimize çalışıp tekrar sizlerle birlikte olacağız. Bu toplantılarımız periyodik olarak devam edecektir, şeklinde konuştu.

AĞIRLIĞIMIZI MALKARA’YA VERDİK

DSİ Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş yaptığı açıklamada; Taşkın koruma işlerinde Malkara için 5. ve 6. Grup işleri var. Taşkın Koruma işlerinden çiftçilerimiz şikâyetçi. Hem köy işlerinde hem de tarımsal arazilerde koruma işlerinde ciddi bir şekilde atağa geçmemiz gerekiyor. Tarımsal zararlar ve köy içlerinde oluşan taşkınları gidermek adına projelerimiz hazır durumdadır. Malkara’daki tarımsal faaliyetler ileri düzeyde. Bu anlamda biz de destek olmak adına herhangi bir taşkın zararı oluşmaması için koruma faaliyetlerinde Malkara’ya öncelik verdik. 2017 yılı içerisinde Çimendere Mahallesinde 2 tane gölet yapılacak. Gözsüz, Gönence, Tete, Yaylaköy ve Elmalı’daki gölet projelerimiz devam ediyor ve ihaleleri 2017 yılı içerisinde yapılacaktır. Sizlerden bu toplantımızda köylerinizdeki şikâyetlerinizi alacağız. Daha sonra teknik heyetimiz köyleri gezecek. Taşkın koruma olsun, gölet olsun tüm bunlar yerinde saptanacak. Bizler de bunların yatırım programına alınması için çalışacağız.

2017 YILINDA DSİ TARAFINDAN HİZMET GELECEK KÖYLER

DSİ Şube Müdürü Karakaş konuşmasının devamında 2017 yılında DSİ tarafından çalışma yapılacak Mahallelerin;
  1. GRUP: Yörücek, Teteköy, Kuyucu, Yenidibek, Kırıkali, Kiremitlik, İshakça, Tekkeköy, Sırtbey, Ballısüle ve Müstecep.
  2. GRUP : İbribey, Ballı, Sağlamtaş, Kürtüllü, Hemit, Aksakal, Pirinççeşme, Gözsüz ve Çınarlıdere olduğunu kaydetti.
Taşkın Koruma İşleri kapsamında 2017 yılında ihalesi yapılıp imalata başlanacaktır, şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından söz alan muhtarlar talep ve önerilerini dile getirdiler. Erdi KURU | DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER