© Malkara Haber © 2023

Devlet Övünç Madalyası Şehidin Oğluna Verildi

Cumhurbaşkanlığınca altı şehit ailesi ve bir gaziye gönderilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Polis evinde gerçekleştirilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunmasının ardından konuşma yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; “Şehit ve Gazi Ailelerimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının takdim edileceği bu anlamlı güne hoş geldiniz.

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şahadet mertebesine erişen vatan evlatlarımızı tüm Türk Milleti adına rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir.

Bugün özgür, bağımsız bir şekilde şanlı bayrağımız altında yaşıyorsak, bunları aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Ülkemiz yaklaşık 35 yıldır terörle ve terörizmle mücadele etmektedir. Bayrağımız, toprağımız ve inancımız uğruna ne gerekiyorsa millet olarak gözümüzü kırpmadan yerine getirdik. Bu inanç ve kararlılıkla sınırlarımızın güvenliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadeleye devam ediyoruz ve edeceğiz.

Aziz Türk Milleti’nin kahraman evlatları ülkemizin ve bölgenin huzuru için, sınırlarımızın hemen önünde oluşan terör koridorunu yok etmek için Afrin’de. Allah onları korusun, yar ve yardımcısı olsun. Burunları bile kanamadan vatan topraklarına ulaşmalarını sağlasın. Rabbim onları muzaffer kılsın.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Hayatta olan siz değerli gazilerimize ve şehit yakınlarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. ” Dedi.

Vali Mehmet Ceylan konuşmasının ardından;  Şehit J. Uzm. Çvş. Selim Vural’ın oğlu Berat Selim Vural’a, Şehit Mehmet Şengül’ün babası R. Fahrettin Şengül’e, Ayşe Aykaç’ın kızı Burcu Zengin’e, P. Uzm. Çvş. Akın Acar’ın annesi Fadime Acar’a, P.Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun babası Mustafa Aydoğdu’ya, P.Uzm. Onb. Zafer Çan’ın babası Ayhan Çan’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti.

Daha sonra, Vali Ceylan ve beraberindekiler Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine giderek hastanede tedavi gören 15 Temmuz Gazisi Erdinç Süresoy’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti.

Programa Vali Ceylan’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Başsavcı Güngör Karakoç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve il protokolü ile Şehit ve Gazi Ailelerinin yakınları katıldı.

 

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER