© Malkara Haber © 2023

Dünya Su Gününde Öğrenciler Bilgilendirildi

Ahmet Yenice Ortaokulu’nda yapılan etkinliğe; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan katıldı. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir arada olunduğunu belirterek, “Su aynı ekmek ve hava gibidir. Su hayattır ve insan için çok önemli bir ihtiyaçtır. Suyun doğru kullanımının erken yaşlarda çocuklarımıza aşılanması gerekiyor.” dedi. Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ise Suyun hayatın en temel kaynaklarından biri olduğunu belirten  Aktan, “Ancak suyumuz dünya nüfusunun artması ve iklim değişikliği gibi etkenler nedeniyle giderek azalmaktadır. Bu nedenle suyu israf etmememiz çok önemli. Suyun değerini her zaman iyi bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan, sizler için suyun yaşam ve insan açısından önemini anlatan bir kitapçık bastırdı. Sizlerden isteğimiz kitapçıktan edindiğiniz bilgileri çevrenizde, ailenizde uygulamanız ve yanlış kullanımda bulunanları uyarmanız. Çünkü yetişkinler ne yazık ki genç nesiller kadar duyarlı olamayabilir.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere; Aktan, Erarslan, Başaran, Akbunar, Erdoğan tarafından Keşan Belediyesi’nin Dünya Su Günü nedeniyle bastırdığı kitapçıklar dağıtıldı.

ÖZCAN SU GÜNÜ NEDENİYLE ÇOCUKLARA SESLENDİ

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, kitapçıkta öğrencilere şöyle seslendi: “Sevgili çocuklar, hepinizin bildiği gibi, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için en önemli faktörlerin arasında su bulunuyor. Ancak çok değerli bir madde olan su kullanılırken gereken özen gösterilmediği için özellikle gelecek açısından sıkıntı çekileceği sinyallerini bugünden almış bulunuyoruz. Yarınlarda yaşayacak olanların su sıkıntısı çekmemeleri için önlem almak, bir insanlık görevi olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok alanda olduğu gibi, bu konuda da yine en büyük desteği sizler vereceksiniz. Bu sayede, bugünün ve yarının insanları, sizlere birer manevi madalya değerinde teşekkür borçlu olacaklardır. Yaşamsal bir konuda en büyük desteğimiz yine sizler olacaksınız. Üstleneceğiniz sorumlulukla bugüne katkı sunmakla kalmayıp yarınlara da el uzatacaksınız… Değerli çocuklar, yetkililer su sıkıntısı çekmemek için gereken önlemleri alırken, sizlerin de yardımıyla büyük çapta tasarruf sağlanacak. Evlerinizde yükleneceğiz sorumluluk duygusuyla dört kişinin bir ailenin su tasarrufunda yılda 140 ton gibi önemli bir katkı sağlayacağını biliyor musunuz? Bunun için basit bazı önlemleri uygulamanız ve uygulatmanız yeterli olacaktır. Gelecek sizlerin ellerinde olacağına göre, daha yaşanılır bir dünya için katkı sunmak da önemli göreviniz olacaktır. Bizlere bu desteği vereceğinize olan inancımızla, evinizdeki su tasarrufu önlemlerini sorumluluğunuza bırakır, gözlerinizden öperim…” diyerek sözlerini noktaladı.  

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER