Edirne'deki beş sınır kapısından 7 günde 282 bin 718 kişi giriş-çıkış yaptı
GündemTrakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı beş sınır kapısından, resmi tatilin başlangıç gününden Ramazan Bayramı'nın 3'üncü günü sonuna kadar, 282 bin 718 kişi giriş çıkış-yaptı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün günlük istatistiklerine göre, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy sınır kapılarında bayram tatili trafiği yoğun geçiyor. Gurbetçilerden, Almanya'da yaşayan İbrahim Akbulut ve ailesi, tatillerini Samsun'da geçirmek üzere Türkiye'ye giriş yaptı. Almanya'da 40 yıldır yaşayan İbrahim Akbulut, her yıl olmasa da sık sık Türkiye'yi ziyaret için geldiğini ifade ederek, "Bu yıl yollarda sorun yaşamadık, çok şükür bu yıl yollar rahattı." dedi. Bir başka gurbetçi Mehmet Yağız ise bu yıl kara yolu ile gelmeyi tercih ettiklerini, geçmiş yıllarda yollarda yaşanan sıkıntıların, çorba parasının kalktığını, bunun da kendilerini sevindirdiğini belirtti. ÖN BEYAN UYGULAMASIYLA DAHA ÇABUK GEÇİŞLER Gümrük Bakanlığı'nın gurbetçilerin bekleme sürelerini azaltmak için ilk defa bu yıl hayata geçirdiği 'ön beyan uygulamasıyla'; Türkiye gümrüğüne gelmeden önce cep telefonu, bilgisayar veya tabletle, araç sahiplerinin (ad, soyad, pasaport/kimlik no, doğum tarihi, adres, kişi ve taşıt ülkesi, sigorta poliçe no, plaka no, şase no, marka, model, cins) bilgilerini internet adresinden girerek, kayıt işlemlerini yapmalarına imkan tanıdı. Böylelikle normalde 3-4 dakikada gümrük memurları tarafından yapılan işlemlere gerek kalmadı. Yaklaşık 15-30 saniyede yapılan kontrolle, gurbetçilerin gümrük kayıt işlemleri tamamlandı. Ön beyan yapan gurbetçi araçları için açılan özel peronlarda işlemler gerçekleştirildi. GİRİŞ FAZLA ÇIKIŞ AZ Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün günlük istatistiklerine göre, resmi tatilin başlangıç günü 01.07.2016 tarihinden Ramazan Bayramı'nın 3'üncü günü 07.07.2016 tarihine kadar, beş gümrük kapısından, 37 bin 955 araç giriş yaptı, 39 bin 905 araç ise çıkış yaptı. Toplam 77 bin 86 aracın giriş-çıkış yaptığı 7 günlük süre zarfında, sınır kapılarından 133 bin 567 yolcu giriş yaptı ve 149 bin 151 yolcu ise çıkış yaptı. Toplam 282 bin 718 yolcunun giriş-çıkış yaptığı sınır kapılarında, 2 bin 424 kişi x-ray cihazına sevk edildi.
İlginizi Çekebilir
'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.
Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.
Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü
Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.
Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı
ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.