Elmalı’da Yavru Karaca Bulundu
YaşamMalkara ilçesinde ormanlık alanda koyunlarını otlatan bir vatandaş tarafından yavru karaca bulundu.
İlçeye bağlı Elmalı Mahallesinde yaşanan olayda, Ceyhan Gazaroğlu isimli vatandaş, sabah saatlerinde koyunlarını otlatmak için meraya gitti. Bir süre sonra çalılıklar arasında korkmuş ve terk edilmiş yavru Karacayı gören vatandaş, çalılıklar arasından alıp Mahalle Muhtarı Hasan Çinko’ya teslim etti. Mahalle Muhtarı Çinko ise yavru karacayı 3 gün boyunca bir bebek gibi baktı. Daha sonra ise Orman ve Su İşleri Tekirdağ Müdürlüğü ekiplerine haber verip kendilerine yavru karacayı teslim etti.
Duyarlı davranışları nedeniyle yavru karacayı bulan vatandaşlara teşekkür eden Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal ise yaptığı açıklamada; "Bu örnek davranışı vatandaşımızın tüm bölge halkına örnek olacağına inanıyorum. Yavru karacayı tedavi olması için İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürüp orada tedavisini yaptıracağız," diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi
TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.
Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı
Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.
Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.
Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı
Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.