© Malkara Haber © 2023

Fatih Sultan’ın Heykeli Ve Şahi Topları Geçici Yerine Taşınıyor

Edirne’de doğup büyüyen; İstanbul’u fethederek çağ kapatıp çağ açarak tarihe ismini altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet’in heykeli ve Edirne Valiliği tarafından yaptırılan Şahi Topları’nın, geçici yerine taşınması için çalışmalar başladı. Fatih Sultan Mehmet’i simgeleyen bu iki eserin geçici yerindeki açılışı 31 Mart Cuma Günü Saat: 15.00’te gerçekleştirilecek.                 Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nin iş birliğinde Fatih Sultan Mehmet’in heykeli ve Şahi Topları’nın geçici bir süreliğine Selimiye Meydanı’na taşınması için çalışmalar başladı. Çalışmalar neticesinde ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Heykeli yeni yerine taşındı. Fatih Sultan Mehmet Heykeli titizlikle gerçekleştirilen bir çalışma sonucunda yeni yerine yerleştirildi. Çalışmaları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başkan yardımcılarıyla birlikte izledi. Fatih Sultan Mehmet’i simgeleyen her iki eserin de geçişi bir süre burada sergileneceğini belirten Başkan Gürkan, “Edirne’de doğup büyüyen; İstanbul’un fethini burada planlayan; tarihe ismini altın harflerle yazdıran ve yeni bir çağ başlatan ecdadımız Fatih Sultan Mehmet’in heykeli ile Edirne’de dökülen ve İstanbul’un fethedilmesinde önemli rol oynayan Şahi Topları, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nin kararıyla bir süre burada yer alacak. Fatih Sultan Mehmet’i simgeleyen bu iki önemli eserin geçici yerinde açılışını ise Edirne Valiliği ile birlikte 31 Mart Cuma Günü Saat:15.00’te düzenleyeceğimiz törenle açacağız. Açılışımıza tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER