Hayrabolu’da TETUS Açılışı Törenle Gerçekleştirildi
GündemUlaşım alanında yaptığı hizmetlerle Tekirdağlı vatandaşların hayatını kolaylaştıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hayrabolu ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) açılışını törenle gerçekleştirdi.
Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Şeref Çetin, Neşat Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral ve Hayrabolu’da görev yapan şoför esnafı katıldı.
“HAYRABOLULU VATANDAŞLARIMIZA DAHA KALİTELİ VE MODERN HİZMET SUNACAĞIZ”
Açılışta ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral gerçekleştirdi. Eral, “Yeni sistemle Hayrabolulu vatandaşlarımıza daha kaliteli ve modern hizmet sunacağız. Yeni sistemimizin hem şoför esnafına, hem de Hayrabolulu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“AMACIMIZ SİZLERE EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDEBİLMEKTİR”
Hayrabolululara kaliteli hizmet vermek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Değerli misafirler, değerli Hayrabolulular, tabii 30 Mart 2014 tarihinden sonra, Büyükşehir olduktan itibaren başladığımız çalışmalarda hem ilçe belediyesi olarak, hem Büyükşehir Belediyesi olarak birçok görevlerimiz ve işlerimiz vardı. Hayrabolu, yerel yönetimler anlamında her gelen belediye başkanı, meclis üyesi arkadaşlarım, bir şeyler yapmaya, bir şeyler koymaya çalışmıştır. Ama yerel yönetimler açısından hizmette eksik olan ilçelerden bir tanesiydi. Zaten benim aday olma sebebim de buydu. İlçemizi hem belediyecilik anlamında, hem ilçe belediyesiyle, hem büyükşehir belediyesiyle entegre bir şekilde daha ileri seviyelere götürmekti amacımız. İşte bu hizmetlerden bir tanesi olan TETUS sistemiyle beraber hem halkımız daha konforlu yolculuklar yapacak, hem engelli vatandaşlarımız ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için iyi bir sistem olacak. 5 yıl için verdiğimiz sözlerin yüzde 80-85’ini tutmuş bulunuyoruz. İnşallah beşinci yılın sonunda en azından yüzde 90’lar seviyesine geleceğiz. Amacımız, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'la beraber, meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla sizlere en iyi şekilde hizmet edebilmektir” dedi.
“ULAŞIMIN TAMAMEN OLDUĞU BİR SİSTEM OLACAK”
Tekirdağ’ın en ücra mahallesine bile kaliteli ulaşım hizmeti götüreceklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Değerli arkadaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 30 Mart 2014'te göreve geldikten sonra, gerçekten bugün itibariyle 1470 günümüzü tamamlamış ve geriye daha 362 gün kadar bir zamanımız kaldı. Emin olun bu dört yılda sayın başkanla beraber sadece ve sadece o Hayrabolu için, ben de Tekirdağ’ın tamamı için hizmet aşkıyla hizmet gururuyla ve hizmet zevkiyle bu işi yaptık. Bir kez daha Hayraboluluları kutluyorum. Gerçekten 4 yıldır beraber çalıştığımız sevgili Hayrabolu Belediye Başkanımız ve arkadaşları ve Hayrabolu Belediyesinin meclis üyeleri, gerçekten Hayrabolu’yu çok seviyorlar. Sevgili başkanım iyi ki varsınız. Sayın Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu için bir şanstır ve inşallah şans olmaya da devam edecektir. Yeni yasa ile birlikte Büyükşehir olan belediyeler arasında ulaşımda dönüşümü en geç tamamlayan belediye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz de diğer belediyelerde olduğu gibi keskin ve katı davranabilirdik, ancak esnek ve yapıcı davranmaya çalışarak sabırlı olduk. 2 sene önce bitmesi gereken işlemleri son sene radikal kararlar alarak tamamladık. Tekirdağ'ın tamamında, en ücra mahallesinde bile ulaşımın tamamen olduğu bir sistem olacak. Bu hizmetimizin tüm Hayrabolululara hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve TETUS kapsamında faaliyete giren modern araçlara ilk kart basımını Başkan Kadir Albayrak gerçekleştirdi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.