© Malkara Haber © 2023

Hemit Ortaokulu’nda Model Uçak Kursu

Havacılığı gençlere sevdirmek, onları havacılığın her dalında yetiştirmek amacıyla, Türk Hava Kurumu (THK) Malkara Şubesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Hemit Mahallesi Ortaokulu’nda Model Uçak Kursu açıldı. Kursların büyük ilgi gördüğünü vurgulayan THK Malkara Şube Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Üzeyir Kocakır, ‘’Tamamen ücretsiz olan kursta tüm masraflar şubemiz tarafından karşılanıyor. Geleceğin Türk Yıldızlarının yetişmesine katkı sağlayacağı inancıyla, gençlerimize havacılık sevgisi aşılamak ve onların el becerilerinin gelişimine yardımcı olmak amacıyla kurslarımız devam edecektir. Türk Hava Kurumu sadece Kurban Derisi, Fitre - Zekat toplayan bir kurum olmadığını ve orman yangınlarında ilk müdahaleyi yapanın THK yangın söndürme uçaklarının olduğunu göstermek ayrıca gurur vericidir. Öte yandan, THK Havacılık ve Uzay Üniversitesinde eğitim-öğretime devam eden gençlerimize ücretsiz eğitim verilerek, Türk Milletinden toplanan bağış ve yardımlar hayırlı işlerde kullanılmaktadır, dedi. Kursların diğer belde ve mahalle okullarında devam edeceğini bildirdi. Kaynak : Önder TABAK / DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER