© Malkara Haber © 2023

Kaba Yem Hayvancılığın Olmazsa Olmazıdır

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, “ Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme” ve “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi” kapsamında; İlçe genelinde Yem Bitkileri üretim alanlarının genişletilerek, yem üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve kaba yem açığının giderilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, mahalle muhtarlarından “ İtalyan Çimi ve Macar Fiği “ tohum talepleri alınmaya başladı. Talep formlarını alan muhtarlar; “ İlçemizde ekilişi gerçekleştirilen kaba yemler büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde vazgeçilmez öneme sahip olup hayvan yetiştiriciliğinde maliyetin büyük oranda girdisi de yemdir. Bu anlamda kaba yeme dayalı hayvan besleme yapıldığında maliyet de azalır. Yani, kaba yem bitkisi bir anlamda hayvancılık yapan çiftçilerimizin olmazsa olmazıdır, diyebiliriz şeklinde konuştu.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR ŞAP’A KARŞI AŞILANDI

         Öte yandan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malkara İlçe Müdürlüğü tarafından büyükbaş hayvanlara yönelik aşılama çalışması sona erdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, İlçe Tarım Müdürlüğü’nce yürütülen şap aşılama kampanyası tamamlandı. İlçe Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığında görevli ekiplerimiz tarafından yürütülen şap aşılama çalışması kapsamında 50 bin büyükbaş hayvan aşılanmıştır, denildi. Önder TABAK | DEVRİM  

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER