Kadın Dostu Kent 'Kırklareli'
YaşamKırklareli Belediyesi yaptığı 4 yıllık çalışmalar ile ‘’Kadın Dostu Kent’’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Kadınlara yönelik düzenlenen etkinlikler, açılan kurslar Kırklareli’nde yaşayan kadınların sosyalleşmesine büyük katkı sağladı.
Yayla Mahallesi’nde açılan Kadın Dayanışma Merkezi’nde (KADAM) düzenlenen çeşitli kurslar ile kadınlarımız hem ürettiler hem ürettikleri ürünlerden gelir elde ettiler.
KADAM’da yeni yıl kayıtları önümüzde ki süreçte tekrar başlayacak.
Bu yılın başında hizmete açılan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Kadın Spor Merkezi’nde ise zumba, fitness, pilates gibi etkinlikler Kırklarelili kadınlara ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı.
Kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşan Zübeyde Hanım Spor Merkezi Kırklareli’ne farklı bir hava kazandırdı.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklarelili kadınların her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olduğunu belirterek ‘’ Kırklarelili kadınlarımıza yönelik bir çok çalışma yapıyoruz. Bunların en başında Yayla Mahallesi’nde açtığımız Kadın Dayanışma Merkezi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde açtığımız Zübeyde Hanım Kadın Spor Merkezi geliyor.
Kırklarelili kadınların sosyalleşmesi sağlıklı bir yaşam sürmesi adına bu projeleri önemsiyoruz. Festivallerimizde de kadınlarımıza yönelik etkinlikler getiriyoruz. Anneler günü, Dünya kadınlar gibi kadınlarımızın özel günlerinde de düzenlediğimiz etkinlikler ile bizler için ne kadar önemli olduklarını hissettirmeye çalışıyoruz’’ dedi.
İlginizi Çekebilir
Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi
TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.
Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı
Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.
Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.
Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı
Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.