Keşan Belediyesi’nden bir ilk! THY ile protokol imzalandı.
GündemTHY (Türk Hava Yolları) ile Keşan Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Keşan’da vefat eden kişilerin cenazesi, cenaze yakınlarının talebi halinde, THY'nin sefer düzenlediği her İl’e taşınabilecek ve ücretini belediye ödeyecek.
Keşan’da vefat edenlerin cenazelerinin uçakla memleketlerine naklini sağlayacak protokol, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile THY Kargo Satış Müdürü Anıl Fuat Ocak ve Kargo Satış Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kılıç arasında imzalandı.
Protokol imza töreninde Mezarlık Hizmetleri Sorumlusu Taner Güngör de yer aldı.
Keşan Belediyesi, vatandaşların acılı ve kederli günlerinde de yanında olmaya devam ediyor.
Keşan Belediyesi ile THY arasında 22 Ekim 2019 Salı günü İstanbul’da gerçekleştirilen anlaşma kapsamında tek yönlü olarak Türkiye’nin her yerine havayolu ile cenaze nakil işlemi için Türk Hava Yolları ile sözleşme imzaladı.
İmzalanan sözleşme kapsamında vatandaşların vefat eden yakınları daha kısa sürede ve ücretsiz olarak uçaklarla memleketlerine ulaştırılacak.
Vatandaşlar, Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne 188 No’lu numaradan ulaşarak bu hizmetten yararlanabilecekler.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, vatandaşların özellikle acılı ve kederli günlerinde de yanlarında olduklarını ve bu tarz kolaylıklar sağlayan hizmetlerin devam edeceğini bildirdi.
Helvacıoğlu, “Allah herkese sağlıklı uzun ömür nasip etsin ama ölüm de hayatın bir gerçeği. Keşan Belediyesi olarak sürdürdüğümüz sosyal projelere bir yenisini daha ekledik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın vefat eden yakınlarını ücretsiz ve daha kısa sürede memleketlerine ulaştırmak için Türk Hava Yolları ile protokol imzaladık. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak hizmetler için özveriyle çalışıyoruz. Amacımız yakınlarını, sevdiklerini kaybeden yurttaşlarımızın acılarını hafifletmek ve definlerini kısa sürede gerçekleştirmelerini sağlamak. Üstelik maddi olanaksızlıkları bulunan vatandaşlarımız da var. Yeter ki halkımız zorda kalmasın. Biz hem maddi hem de manevi olarak belediyecilik ve insanlık görevimizi yerine getiriyoruz.” dedi.
Öte yandan Mustafa Helvacıoğlu geçmiş dönem Belediye Meclisi’nin almış olduğu km başı 1.15 TL’lik kararında kaldırılması ve cenaze hizmetlerinin tamamen ücretsiz olması için gelecek Meclis’te gündem maddesi olacağını bildirdi.
Erdi Kuru
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.