© Malkara Haber © 2023

Kırklareli, Dünya Tiyatrolar Günü’ne Perdelerini Açtı

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün birlikte organize ettiği “5. Tiyatro Şenliği”, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında coşkulu bir şekilde perdelerini açtı. Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte tiyatro sever vatandaşları, Türk ve dünya tiyatro tarihinin önemli isimlerinin sözleriyle beraber yer aldığı duvar portre sergisi ve hatıra fotoğraf çekimi standı karşıladı. Etkinliğe katılım gösteren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, gösteriyi halkla beraber izlemek amacıyla seyircilerin arasında yerini alarak katılımcıları selamladı. Tiyatro Şenliğinin açılış konuşması ve 2017 Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi okunması, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından yapıldı. Bu yıl Fransız oyuncu Isabelle Huppert tarafından yazılan dünya tiyatro bildirgesinde, metnin şimdiye kadar 55 kez yazıldığı belirtildi. Tiyatronun gücüyle her şeye direndiği, her şeye karşın hayatta kaldığı, savaşları, sansürleri ve parasızlığı aşıp geçtiğini vurgulayan bildirge “Tiyatroya yol açın!” sloganıyla biterken, hemen ardından Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin oynadığı “İki Efendili Uşak” adlı tiyatro sahne aldı. İtalyan yazar Carlo Gordoni’nin klasik komedya türündeki eserinden uyarlanan oyunda tiyatro kulübünün öğrencileri, oyunculukları ve sahne performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Programın sonunda Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na teşekkürlerini sunarak sahneye davet ettiler. Kesimoğlu, tiyatroda yer alan öğrencileri tebrik etti, çiçek ve plaket takdim etti. Genç tiyatrocuların sahnede gösterdikleri performanstan oldukça etkilendiğini ifade eden Kesimoğlu, “Sadece önündeki engelleri kaldırmaya çalıştım.Bu güzelliğin tek sahibi onlardır.” diyerek sanata ve gençlere her zaman desteğinin olacağını belirtti. Kesimoğlu konuşmasının ardından Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER