© Malkara Haber © 2023

Kooperatifçilik Gününde Çiftçiye Şok!

Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü ile ilgili Devrim Gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Ülkemizin kalkınmasında büyük payı olan kooperatifçiliği tanıtmak, yararlarını anlatmak, bireyleri kooperatifçiliğe teşvik etmek amacıyla 21 Aralık günü “ DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ” olarak kabul edilmiştir. Tarım Kooperatifleri, ortaklarının ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çiftçiler tarafından kurulan ekonomik bir örgüttür. Çiftçiler bu örgütün çatısı altında birleşerek kendi ekonomik güçlerini ortaya koyarlar. Tarım Kooperatiflerinin Ekonomik yararlarını;  Üretim ve gelirde artış, Sosyal yararlarını ise üreticiler arasında dayanışmayı sağlamak, Devletten hibe, kredi ve teknik yardım elde etmek şeklinde özetleyebiliriz. Sonuç olarak, kooperatifleşme tarımsal üretimde bulunan çiftçilerimize önemli katkılar sağlamaktadır.

ÇİFTÇİYE SÜRPRİZ!?

Açıklamasında, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik gününde çiftçilerin kötü bir sürprizle karşılaştığını dile getiren Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Başkanı Demirkıran; Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının 3 ayda bir çiğ sütün litre başına ödediği desteğin 8 kuruştan, 4 kuruşa düşürülmesi biz çiftçiler için acı bir sürpriz olmuştur. Sütten yapılan bu kesinti kabul edilemez olup aynı zamanda biz üreticilerde sıkıntı yaratmıştır. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini üreticiler olarak bekliyoruz. Unutulmasın ki üretim olmazsa hiçbir şey olmaz, dedi. Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği ortakları ile Tarım ve Hayvancılık Kooperatifleri üyesi çiftçilerin “DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜNÜ” kutladı. Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Demirkıran’ın basın açıklamasına; Sarnıç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Özden ile Sarıyer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sabahattin Özcan katıldılar. Kaynak: Önder Tabak | Devrim  

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER