Köylerdeki Boş Okul Binaları Ne Olacak?
GündemTADİLAT YAPILIP YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN!
Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Elmalı Gençlik Derneği Başkanı eğitimci Hasan Akçay; ‘’Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen okul binası derneğimize tahsis edilmiş bulunuyor. Ancak, taşımalı eğitimden sonra kullanılmayan okulumuz atıl duruma düştü. Bakımı ve onarımı gerekmekte. Köyümüz gençleriyle okulu nasıl onarıp kullanılır hale getirebiliriz diye düşünüyoruz. Bu okullar aynı zamanda Milli birer servet. Ancak böyle olursa zamanla harap olup, yıkılıp gidecek. Yetkililerden talebimizin değerlendirilmesini ve tadilatla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz, dedi.KÖY OKULLARI KADERİNE TERK EDİLMESİN!
Devrim olarak soruyoruz! Mahalleye dönüşen köylerde benzer birçok eski okul binası kullanılmamaktadır. Bu nedenle;- Köylerde kaderine terk edilen okul binalarının başka bir amaçla kullanılması düşünülmekte midir?
- Söz konusu eski okul binalarının akıbeti ne olacaktır?
- Bu binaların değerlendirilmesi için gerekli çalışmalar yapılıp projeler üretiliyor mu?
İlginizi Çekebilir
'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.
Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.
Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü
Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.
Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı
ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.