MALKARA TSO MECLİSİ TOPLANDI
GündemMalkara Ticaret ve Sanayi Odası 2020 yılının ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdi
Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Meclis Başkan Yardımcısı Salih Güler, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Eskicioğlu, Genel Sekreter Sinan Beşer ve oda üyeleri katıldı.
Toplantıda ilk olarak Malkara TSO’ya ait Aralık ayı mizanının tetkiki, 2019 yılı kati mizan, bilanço ve eklerinin tetkiki yapıldı. Genel Sekreter Sinan Beşer; “Aralık ayı toplam gelirimiz 59 bin 870 lira 14 kuruş, 12 aylık gelirimiz ise 867 bin 725 lira 59 kuruş şeklinde gerçekleşti. Aralık ayı toplam giderimiz 185 bin 177 lira 87 kuruş, 12 aylık yıl giderimiz ise 759 bin 458 lira 8 kuruş şeklinde gerçekleşmiş ve kesinleşmiştir. 2019 sonu olumlu dönem farkı 108 bin 267 lira 51 kuruş şeklinde gerçekleşti. 2019 yılındaki üye sayımız; 810 faal üye ve 119 askıdaki üye ile kapattık. 2019 ayı Aralık ayında 14 adet üye kaydettik 4 tane üyeyi sildik. 2019 içerisinde toplam kaydettiğimiz üye sayısı 55, sildiğimiz üye sayısı 31” diye konuştu.
Ardından Genel Sekreter Sinan Beşer, Malkara TSO Yönetim Kurulu’nun 2019 yılı faaliyet raporu sunumunu gerçekleştirdi. Yönetim Kurulunun ibrasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Umat Gümrük ve Turizm İşl. A.Ş. sermaye artırımının ve artırılacak tutarın ihtiyatlardan karşılanması, Tekirdağ Kızılay Şubesi’ne alınacak seyyar ikram aracı konusunun ve yapılacak bütçe aktarma talebi görüşüldü ve meclis tarafından kabul edildi.
Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 61. Maddesi gereğince Genel Sekterer’e verilecek resen harcama yetki tutarı ve Cüneyt Seyran’a ait Oda ve Borsalarda Hakem, Bilirkişi ve Eksper Listelerinin Düzenleme Usul ve Esasları Yönetmeliği uyarınca Malkara TSO Eksperi olma talebi görüşüldü ve meclis tarafından kabul edildi.
Toplantı, Malkara OSB’deki son gelişmelerin değerlendirilmesinin ardından karşılıklı dilek ve temenniler ile sona erdi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.