© Malkara Haber © 2023

MALKARA’DA KORKUTAN YANGIN

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde mesire alınanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü. İlçeye bağlı Yenidibek Mahallesi Mesire alanı girişinde bulunan tarla yanındaki ormanlık alanda önceki gece bilinmeyen neden den dolayı yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu Malkara Orman İşletme Şefliği ve Malkara İtfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın yerine gelen Orman İşletme Şefliğine ait 2 Yangın ilk müdahale aracı, 2 Arasöz ve Malkara İtfaiye İstasyon Amirliğine bağlı 1 itfaiye aracı yangını büyümeden kontrol altına alarak kısa sürede söndürdüler. Daha sonra soğutma çalışması yaptılar. Alınan bilgilerde 300 metrekare alanın yandığı öğrenildi. Mahalle sakinleri ise yaptıkları açıklamalarda, Malkara Orman İşletme ve İtfaiye ekiplerine kısa sürede yangın yerine gelip, yangını büyümeden söndürmelerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu yangın büyüseydi Mesire alanı yok olabilirdi, şeklinde konuştular.  

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER