© Malkara Haber © 2023

METEOROLOJİ UYARDI!

‘’HAFTA SONU YOĞUN KAR YAĞIŞI’’

Sibirya'dan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası cuma günü Türkiye'ye geri dönüyor. Sıcaklık ülke genelinde yaklaşık 10 derece azalacak.  Perşembe gününden itibaren Malkara ilçesinde de hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek. Tekirdağ Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, Malkara ilçesinde perşembe günü sıcaklıkların düşeceği ve sağanak yağmurun başlayacağı, gece ise yağmurun yerini kara bırakacağı belirtildi. Cuma ve cumartesi günleri gündüz ve gece devam edecek olan kar yağışı ile gündüzleri sıcaklığın -1 ile -9 dereceleri bulacağı bildirildi. Pazar günü ise kar yağışının beklenmediği ve güneşli bir hava olacağı öğrenildi.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Meteoroloji yetkililerinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ile birlikte yollarda don olayı ve gizli buzlanmalara karşı sürücülere dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Erdi KURU | DEVRİM  

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER