© Malkara Haber © 2023

Malkara Esnaf Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

S.S Malkara Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2016 yılı Olağan Genel Kurulu Kültür Sarayı Salonunda gerçekleştirildi.

Genel Kurula, çevre il ve ilçelerden gelen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanları; Ali Rıza Eti (Tekirdağ), Osman Tunca (Çorlu), Halil Kahraman (Kırklareli), Hasan Dükanlı(Kapaklı), Ümit Gökmen(Hayrabolu), Şemsettin Batı (Şarköy),  Muzaffer Yaztepe (Çerkezköy), Ali Özyürek (Muratlı), Ali Özen (Saray),  Soner Er (Ergene), Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Osman Alcan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Şen, Taşıyıcılar Kooperatifi (Maltaş) Başkanı Hasan Efe, Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Celatin Özmen ve Malkara Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ercan Selvi ile Esnaf Kefalet Kooperatifi ortakları katıldı.

YAZTEPE DİVAN BAŞKANI

Divan Heyeti Başkanlığına Çerkezköy Kefalet Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe, 2. Başkanlığa Tekirdağ Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti, Katip üyeliklere Osman Alcan (Malkara) ve Celattin Özmen (Malkara) oy birliği ile seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını müteakiben Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları, Gelir – Gider tabloları, Tahmini bütçe okunarak, ayrı ayrı oylandı ve ibra edildi.

BİZLER BİR BÜTÜNÜZ

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Haşim Dönmez Genel Kurula yaptığı teşekkür konuşmasında; Esnaf ve sanatkarlara sağlanan kredi olanaklarında önemli iyileşmeler yapıldığını hatırlatarak, Esnaf ve Sanatkarların ülke ekonomisine olan katkıları dikkate alındığında en iyisine layık olduklarının altını çizdi. Esnaf ve Sanatkarlarımızla bir bütünüz, dedi. Değerli ortaklarımız yönetim kurulumuz 2016 yılı içerisinde 49 adet toplantı yaptı. Yaptığımız toplantılarda kredi almak için talepte bulunan 566 ortağımızın kredi talepleri incelenerek uygun görülen 126 ortağımıza 3 Milyon 428 Bin TL sıfır faizli, 305 ortağımıza da % 4 ve % 5 faizli 15 Milyon 055 Bin 955 TL olmak üzere 2016 yılı içinde 18.483.905,50 TL kredi vermiş olup toplam dağıttığımız kredi tutarı 31 Milyon 748 Bin TL dir.  Kooperatifimiz mali açıdan iyi yerlerde ve güçlü bir konumdadır. 2017 yılında beklentilerimizin başında ülkemizde, sınır komşularımızda ve tüm dünyada barışın huzurun hakim olduğu bir ortam gelmektedir.  Ekonomik hedeflerimize ulaşmak için çok çalışarak kullanmış olduğumuz kredi limitlerini yükselterek sizlere dağıtmak ve toplam kredi plasmanımızı da 50 Milyon TL’ye yükseltmek olacaktır, dedi. Erdi KURU | DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER