Malkara Peyniri Kalitesini Arttırıyor
GündemTarım ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve ülkemizin dört bir yanında süt ürünleri ve gıda firmalarının katıldığı etkinlik İstanbullular tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar tarafından fuarın en çok ziyaret edilen ve dikkat çeken stant Malkara TSO-Malkara TB standı oldu.
Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ve Malkara Ticaret Borsası iş birliğiyle 18-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre ve Kültür Merkezinde 1. si düzenlenen Peynir Festivali Etkinliğine Malkara İlçesini temsilen Buğra Peynir Helvası, Naloğlu Peynircilik, Yaman Peynircilik ve Altay Kuruyemiş firmaları ile katılım sağladı.
Konu ile ilgili ortak açıklama yapan Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin ve Malkara TB Başkanı Atilla Ayaz; En lezzetli süt ürünleri ilçemizde üretilmektedir. Bu potansiyel doğrultusunda ürünlerimizin ulusal ve uluslararası çapta tanınması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Coğrafi İşaret sürecini tamamladık. Tekirdağ İlinin ilk ve tek coğrafi işaretini Malkara’ya kazandırdık. Bu doğrultuda Ülkemizde tesis edilen büyük etkinliklere katılmaya, üyelerimizi de bu etkinliklere katılmaya teşvik ediyoruz.
Festivale katılan tüm firmalarımıza İlçemizi laikiyle temsil ettikleri için teşekkür ederiz. Odamız ve Borsamız Malkara sevdasıyla çalışmaya devam edecek, dediler.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.