© Malkara Haber © 2023

Malkara Ziraat Odası Makine Parkını Güçlendiriyor

Malkara ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal alandaki hizmet kalitesini daha da arttırmak amacıyla makine parkını güçlendirmeye devam ediyor. Gazetemiz Devrim’e yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren hizmet ağını genişlettiklerini dile getiren Başkan Mustafa Gündüz; Şimdi de Ticaret Borsasından 250 metrekarelik bir depo satın aldık. Bundan böyle çiftçimizin kendi deposu oldu. Tarımsal ilaçlar ile bitki tohumları daha iyi muhafaza edilecektir, dedi.

AZOT ÖLÇER CİHAZI ALINDI

Başkan Gündüz, Buğday da azot noksanlığının yeterli olup olmadığını belirlemek için ‘’AZOT ÖLÇER’’ cihazı alındı. Bilindiği gibi Azot noksanlığında, buğday ve bitkilerde büyüme oranı düşer. Yani bitkinin büyümesi yavaşlar. Bitki küçük kalır. Kök gelişmesi zayıflar. Öte yandan, çeşmelerdeki ve kuyulardaki suların pH’ları belirlenip ATOMİZER’lerde kullanılacak olan ilaçlar ile toprağın suyun pH’ının daha dengeli olması sağlanacak. Alınan cihazlar ile toprağa atılan gübreden bitkinin yararlanıp yararlanmadığına yardımcı olacaktır, dedi. Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Projesi uygulanmasına ‘’Kozyörük, Karacagür ve Bağpınar Mahallelerinde başlandığını belirtti. Önder TABAK | DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER