© Malkara Haber © 2023

Malkara Şehir Sağlık Profili 2017 Kitabı Tanıtıldı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye Malkara Belediyesi’nin hazırlamış olduğu “ Malkara Şehir Sağlık Profili 2017” kitabının tanıtımı yapıldı.

Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen Tanıtım toplantısına, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara ilçe Başkanı Hülya Ertan, Makine Mühendisi Bilal Ersan, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilal Temurtaş, Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, Sağlıklı Kentler hakkında açıklamalarda bulundu. Malkara İlçesi Kent Sağlığı için veri tabanı oluşturan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a teşekkür ederek, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin vermiş olduğu sertifikayı sundu.

CİDDİ BİR YOL HARİTASI OLACAKTIR

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da konuşmasında hazırlanan Şehir Sağlık Profilinin Malkara’nın gelişen yapısında uyum adına ciddi bir yol haritası olacağının altını çizdi.

Proje koordinatörümüz Belediye personelimiz Hilal METE Hanım’ın hazırladığı bu kitap sadece belediyeye değil tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da stratejik plan hazırlarken ciddi bir yol haritası vazifesi görecektir. Ciddi bir zaman ve emek harcanarak hazırlanmıştır. Malkara ile ilgili tüm bilgilerin bir araya getirilip derlendiği bir çalışma oldu. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Belediye Meclisi üyelerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Yoğun çaba sarf ettiler, dedi.

Konuşmaların ardından, Malkara Belediyesi Proje Koordinatörü Hilal Mete “ MALKARA ŞEHİR SAĞLIK PROFİLİ 2017” kitabının tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

İlginizi Çekebilir

KIŞ AYLARININ KABUSU FİBROMİYALJİ KADER DEĞİL!

Halk arasında "yumuşak doku romatizması" olarak bilinen Fibromiyalji, özellikle kış aylarında adeta bir kabusa dönüşerek hastaların yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürüyor. Uzmanlar, bu hastalığın kader olmadığını ve kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarıyla fibromiyaljiyi yönetmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

Balkan Onkoloji Hastanesi ek binası inşaatına başlandı

Edirne'de Trakya Üniversitesi Edirneli hayırsever iş insanı Soner Çeker’in yaptığı bağışla Onkoloji Hastanesi ek binası inşaatına başlandı.

Yılbaşı öncesi 'kozmetik alkol' uyarısı; böbrek ve karaciğerde ciddi problemlere neden oluyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Alkollü İçkiler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu, yılbaşı öncesi sahte içki uyarısında bulunarak "Laboratuvarımıza gelen numunelerin içerik analizini yaptığımızda ağırlıklı olarak kozmetik sektöründe ve dezenfektan adı altında kullanılan alkollerin, alkollü içki üretiminde kullanıldığını görüyoruz" dedi.

Uzmanından yılbaşı sofrası için sağlıklı beslenme önerileri

Sağlıklı ve lezzetli yeni yıl tabakları için önerilerde bulunan Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, “Yemekleri yağda kızartarak değil; fırında, ızgarada, suda, buharda pişirebilirsiniz. Her çeşit mayonezsiz ve yağsız salatayı istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Toplam 6-8 yemek kaşığı zeytinyağlı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, sofraya şarküteri ve kabuklu deniz ürünleri yerine peynir, hindi füme ve taze sebzelerin koyulması daha sağlıklı bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır” dedi.

Kalın bağırsak kanserleri erken teşhisle önlenebilir

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Osman Civil, kalın bağırsak kanserlerinin erken teşhisle önlenebileceğini vurgulayarak, “Poliplerin zamanında çıkarılması ve düzenli taramalar çok önemli, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kanser riskini önemli ölçüde azaltıyor” dedi.

Prof.Dr. Gürdal: Erkeklerde meme kanserinde artış yüzde 25'leri buldu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Meme ve Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal, "Farkındalığın az olduğu bir grup erkekler. Erkekler meme kanseri olma ihtimallerini hiç düşünmüyorlar, Halbuki erkekler meme kanseri olabilir. Azdır, yüzde 1-2'dir ama günümüzde bu artış yüzde 20-25'leri bulmaktadır. Meme kanseri eski yıllara göre erkeklerde daha fazladır" dedi.

TÜM HABERLER