Malkara'da 23 Nisan Coşkusu
YaşamUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.inci yıldönümünü coşkuyla kutladık.
Hükümet Konağı Alanındaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama töreni, Eski Otogar Alanında gerçekleştirilen program ile devam etti.
Törenlere, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Özdemir Dede, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Müftüsü Safi Çınar, Askeri ve sivil Erkan, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, Gaziler ve İlçe Halkı ile öğrenciler katıldı.
SEVİNCİMİZİ TÜM DÜNYA ÇOCUKLARIYLA PAYLAŞIYORUZ
Eski Otogar Alanında gerçekleştirilen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç yaptığı konuşmada; “ Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan TBMM’nin açılışının 98. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.
Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.
Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane Çocuk Bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.
Tüm Dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, saygı, şükran ve minnetle anıyor; Başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum, dedi.
Program, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin gösterileri, İLÇE SPOR MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN Taekwondo Gösterisi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Ödül Töreni ve Halk Oyunları gösterileriyle sona erdi.
İlginizi Çekebilir
Tekirdağ'da 'Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi
TEKİRDAĞ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Ayçiçeği Foto Safari' etkinliği düzenlendi. Mankenlerin sarı renkli tarlalarda poz verdiği etkinlikte fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.
Tekirdağ'da 800 keklik doğaya salındı
Tekirdağ'da, Afyonkarahisar Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan 800 keklik, kırsal 40 mahallede doğaya salındı.
Genel Müdür İbiş: UNESCO'da en çok unsuru bulunan 4'üncü ülkeyiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, kültürel mirasın en önemli alanlarından birisinin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve temaslar neticesinde 21 kadim kültürel değerimizi UNESCO listelerine kaydettirerek, UNESCO listelerinde en çok unsur bulunan 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Tekirdağ'da kırmızı akan kanalda inceleme
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çorlu Deresi'ne dökülen su kanalının kırmızı renge bürünmesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı.
Atıklardan siyaha dönüşerek Marmara Denizi'ne akan Kınıklı Deresi'nde inceleme
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Edirne'de '1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu' başladı
Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Üniversite önünden start alan 18 klasik otomobil sahibi, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Bulgaristan'a gidecek.