© Malkara Haber © 2023

Malkara’da Büyük Zaferin 94. Yılını Kutladık

30 Ağustos Zafer Bayram’ının 94. Yıldönümü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Malkara Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Saffet Akçin, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, MHP İlçe Başkan Vekili Hüseyin Yontar, Daire Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Temsilcileri, Gaziler, Öğretmen ve Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK

        30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Çelenkler, Malkara Kaymakamı Osman Altın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Saffet Akçin ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından yüce Atamıza sunuldu. Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşımız söylenerek bayraklar göndere çekildi.
  1. Zırhlı Tugay Komutanlığı Tank Yüzbaşı Sezer Bender günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Bağımsız Türkiye Cumhuriyet’inin temel taşı milletin birlik ve beraberliğinin teminatı olduğu vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı; ‘’Ebedi ve eşsiz Başkomutan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman ordumuzun milletiyle el ele ve gönül birliği içinde vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı büyük zaferin 95. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Yüce Milletimizin vatan sevgisinin yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olan bu zafer Bağımsız Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluş sürecini başlatmıştır. 30 Ağustos Zaferi Türk Milletinin özgürlüğüne bağımsızlığına ve ülke bütünlüğüne olan inancının bir nişanesidir. Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü kutlu olsun, dedi. Hükümet Konağı önündeki kutlama programı, Atatürk Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi Zeynep Esen ile 7’nci sınıf öğrencisi Gökberk Özdemir’in okudukları şiirle sona erdi. Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 94. Yıldönümü Türk Ulusuna kutlu olsun. Önder TABAK | DEVRİM
[aigpl-gallery-slider id="4897"]

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER