© Malkara Haber © 2023

Malkara’da ve Türkiye'de Bir İlk!

Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneği tarafından 7 tane kurs açılacak.

Konuyla ilgili olarak Malkara Haber’e açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hüseyin Tura; 2019 yılında Hacıevhat Mahallesinde kurduğumuz Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneği’mizde çok güzel işler yaptığımıza inanıyoruz.

İlk kurulduğumuz günden bugüne kadar derneğimize ilgi ve alaka gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İlk olarak Mahallemizde Üniversite ve Lise okuyan öğrencilerimize “Avrupa Birliği Roman Fonlarından” burs vermeyi sağladık. Ardından “Bir Kitap’ta Sen Bağışla” kampanyası başlatarak olumlu tepkiler aldık. Şimdi ise Malkara’da ve Türkiye’de roman derneği olarak bir ilk gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar faaliyet gösteren roman dernekleri böyle bir çalışma ve faaliyette bulunmadılar.

Kısaca yapacağımız bu çalışmamızı açıklayacak olursak, Malkara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de desteğini alarak Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneği olarak mahallemizde insanlarımıza faydalı olacağını düşündüğümüz kursları açmayı hedefliyoruz.

Açacağımız bu kurslar ise;

1) İngilizce Kursu

2) Doğalgaz Kaynakçılığı Kursu

3) Kaynakçılık Kursu

4) Alabalık Yetiştiriciliği Kursu

5) Lale Yetiştiriciliği Kursu

6) Çilek Yetiştirme Kursu

7) Mantar Yetiştiriciliği kursu olmak üzere toplamda 7 adet kurs açmayı hedefliyoruz. Açacağımız bu kurslar mahallemizdeki işsiz ve mesleği olmayan gençlere birer iş ve mesleki sertifika kazandırmayı düşünüyoruz. Kurs sonrasında ise KOSGEB veya Avrupa Birliği proje fonlarından alacağımız destek ile kursa katılanlara alacakları sertifika ile bu fonlarla proje yapmayı düşünüyoruz.

Kurs kayıtlarımız Ocak ayının sonuna kadar devam etmektedir. Tüm Malkara ve mahalle halkımızı kurslarımıza katılabilir. Şimdiden kurslarımıza katılacak olan kursiyerlere teşekkür eder başarılar dilerim, dedi.

Erdi Kuru

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER