© Malkara Haber © 2023

Malkara’nın Altında Tarih Yatıyor

YOL ÇALIŞMASINDA TARİHİ MEZAR TAŞLARI BULUNDU

         Eski mezar taşlarının, yıllar önce ortadan kalkan mezarlıklara ait olduğu sanılıyor. Malkara Belediyesi tarafından Hürriyet Caddesi’nde başlatılan Yol, Kaldırım ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi kapsamındaki Enerji Nakil Hattı kazı çalışmaları sırasında tarihi mezar taşları bulundu. Her birisi birer kültürel miras olan bu mezar taşlarının Hacıevhat Mahallesi Zülfikarağa Sokaktaki su arızası çalışmaları esnasında rastlanılan tarihi mermer mezar taşları ile benzerlik taşıdığı görülmektedir. Konuyla ilgili gazetemizi bilgilendiren vatandaşlar, geçtiğimiz yıl ilçenin kanalizasyonundaki bazı yerlerinde kapak olarak kullanılan ve Malkara’daki Ermeni mezarlığına ait olduğu ileri sürülen söz konusu taşların yetkililerce koruma altına alınarak gerekli incelemelerin yapılması gerektiğini dile getirdiler. Önder TABAK | DEVRİM  

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER