© Malkara Haber © 2023

Müdürler Kurulu Toplandı

Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Müdürler Kurulu 2. Toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç başkanlığında, Şube Müdürü Yılmaz Oğur ile okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla İlçe Milli Eğitim toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 1. Döneminin genel bir değerlendirmesi yapılarak; Akademik başarı durumunun görüşülmesi (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG), Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na hazırlık çalışmaları -örgün ve yaygın eğitimdeki destekleme-yetiştirme kursları), öğrenci davranış - beslenme ve kişisel gelişim durumlarının değerlendirilmesi, Halk Eğitimi Merkezi ve Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler, Okul Fiziki İyileştirme çalışmaları, Araç, Gereç ve Materyal ihtiyaçları ile ilgili çalışmalar değerlendirdi. Temel Eğitim ve Ortaöğretim ödenek takip modülü ile okul - kurum taşınır talepleri, MEBBİS, E-Okul, TEFBİS ve MEİS modülü üzerindeki iş ve işlemler, Tasarruf tedbirleri (elektrik – su) ve okul yönetiminin kontrol ve sorumluluğu, Taşımalı Eğitimle ilgili iş ve işlemler görüşüldü. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında açıklamalar yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı projeler ile okuma-yazma bilmeyenlerin tespiti ve kız öğrencilerin eğitime kazandırılması ele alındı.

2015 – 2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM İSTATİSTİK VERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Toplantının bu bölümünde; Öğretmen, öğrenci devam-devamsızlık durumları görüşüldü. Kaynaştırma öğrencileri ile ilgili alınması gereken tedbirler ve destek eğitim sınıflarında yapılan çalışmalar, ulusal ve il düzeyindeki yarışmalara katılım, ‘’Okullar Hayat Olsun Projesi, TÜBİTAK, AB ve Hibe Programları kapsamında yapılan çalışmalar, Stratejik planlar, Denetim Raporları ve gelişim planları, yönetici ve öğretmen Hizmet içi Eğitim Faaliyetleri, ‘’Beyaz Bayrak Projesi’’ ile ‘’Beslenme Dostu Okul Projesi’’ ile ilgili yapılan çalışmalar ve ders dışı faaliyetler değerlendirildi. Öğrenci disiplin işlemleri görüşüldü. Veli toplantıları, veli-okul işbirliği çalışmaları ve öğretmen alışverişi değerlendirildi. Toplantı dilek ve temenniler ile son buldu. Kaynak : Devrim Gazetesi - Önder TABAK

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER