© Malkara Haber © 2023

Otogar Taksicileri İsyanda!

Geçtiğimiz yıl yapılarak hizmete giren Malkara Şehirlerarası Otogarda sorunlar bir türlü bitmiyor. Şehirlerarası Otogarda hizmet veren taksi durağı sakinleri iş yapamamaktan, evlerine ekmek götürememekten şikâyetçi.

Kış aylarında su basması, yaz aylarında ise klimaların çalışmaması, temizliğinin yapılmaması, tuvaletlerinin pis olması sorunlarının yanına otobüs ve minibüslerin otogara girmemeleri de eklendi.

2018 yılı Mart ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral ve Zabıta Daire Başkanı Hasan Bayram'ın katılımı ile Otogarda büyük bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıda birçok sözler verildiğini belirten Otogar Taksi Yöneticisi Cenk Aydemir; "Bir yılı aşkın süredir vatandaşa hizmet etmek üzere buraya geldik. Bizim sorunumuz otogarda yazıhanesi olan da olmayan araçlar da indi bindilerini dört yol kavşağında yapıyorlar. Bizler bu durumdan mağduriyet yaşıyoruz. Sözlü ve yazılı olarak birçok yere bildirmemize rağmen burada yasak olan bir şey devam ediyor ve bizler mağduriyet yaşıyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Burada yasak olan bir şeyin engellenmesini istiyoruz. Yolcuların indi bindilerini otogarın içinde yapılmasını istiyoruz. Kimse sorumluluk alıp elini taşın altına koyup sorunu çözmüyor. Bunun da nedenini öğrenmek istiyoruz. Kim ve neden engel oluyor. Niye bu esnaf burada mağdur. Otogar burası değil kavşak oldu biz burada boşuna bekliyoruz. Mart ayında toplantı yapıldığında Kadir Başkan bizlere söz verdi. Bir ay içerisinde kamera sistemi takılacak, tel örgü çekilecek, esnafın derdi çözülecek dedi. Bir ay sonrada gelip çayınızı içeceğim esnafın derdi çözülmüş olacak dedi. Malkara’da böyle bir şey olamaz dedi. 6 ay geçti sorun çözüme kavuşturulmadı.

KADİR BAŞKANA ULAŞAMIYORUZ

Kadir başkanı arıyoruz ulaşamıyoruz diyen otogar taksi yöneticisi Aydemir; Aradığımızda tamam diyorlar, söyledik size dönecek diyorlar. Kimsenin bir şey yaptığı yok. Sanıyorum Kadir Başkana da işin çözüldüğünü söylüyorlar demek. Otobüs fiyatlarını otogara girsinler diye yarıya indirdiler, sağ olsunlar ama otobüs ve minibüsçüler yaptırım yok, ceza yok bize bir şey diyen yok diye yine girmiyorlar otogara. " dedi.

Otogar Taksi çalışanları konunun sadece kendilerinin sorunu olmadığını, otogardaki yazıhane sahiplerinin de, çay işletmecisinin de, büfecisinin de, lokantasının da sorunu olduğunu belirterek " Hepimizin işleri bozuk. İflasın eşiğine gelen arkadaşlar var. İşyerlerini kapatacaklar kira ödeyemeyecek durumdalar. Bu duruma Acilen çözüm bulunması gerekmektedir." Şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER