Selanik Başkonsolosu Yaman, Gelibolu Belediyesi’ni Ziyaret Etti
GündemTürkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ı makamında ziyaret etti. Başkonsolos ve ailesini misafir eden Özacar, ilçeyi simgeleyen plaket hediye etti.
Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Gelibolu Belediyesi’ni aile fertleri ile birlikte ziyaret etti. Okan ve ailesini belediye hizmet binası önünde eşi Birhan Özacar ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte karşılayan Başkan Özacar, “Güzel ilçemiz Gelibolu’ya hoşgeldiniz” dedi.
Başkanlık şeref salonunda gerçekleşen görüşmede Başkonsolos Okan, ailesi ile birlikte mini bir Türkiye tatiline çıktığını, Phıloxenia Turizm Fuarı’nda sıcak ilişkiler kurduğu Gelibolu Belediyesi’ni de ziyaret etmek istediğini dile getirdi. Başkan Özacar’a mesleği mimarlık ile ilgili kitap hediye eden Başkonsolos Okan, “Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Gelibolu ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi.” ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Belediye Başkanı Özacar da, konuk konsolosa Gelibolu’yu simgeleyen çini plaket ile ilçenin yöresel ürünlerinin bulunduğu bir çanta hediye etti.
Ziyaret sonunda Başkan Özacar, kendisine eşlik eden eşi ve Belediye Meclis Üyeleri ile bilirlikte konuk heyetle anı fotoğrafı çekildi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.