Son dakika! Milyonlarca asgari ücretli için haberler kötü: Tehlikede!
GündemHükümetin işverenlere uyguladığı 100 liralık asgari ücret desteğini sonlandırması asgari ücretliyi zarara sokacak.
TİSK’TEN BAKANA MEKTUP
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), 100 liralık asgari ücret desteğinin sona erdirilmemesi, önümüzdeki yıl da devam ettirilmesi için Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na bir mektup gönderdi. Mektubunda 100 liralık desteğin istihdama çok ciddi katkı sağladığına işaret eden TİSK, mevcut istihdamın korunması için bu desteği çok önemli gördüklerini bildirdi. Desteğin devam etmeyeceğine ilişkin açıklamanın tam da asgari ücret tespit komisyonu toplantıları öncesine denk gelmesi, asgari ücret zammını ciddi şekilde riske attığı ifade ediliyor. 100 liralık desteğin kaldırılmasıyla işverenin maliyetinin yüzde 7 civarında yükselmiş olacağını belirten işveren örgütlerinin komisyonda ‘sıfır zam' için bastırıp çok düşük oranlı bir zamma hükümeti razı etmeye çalışacağı belirtiliyor. İşverenlerin açıkça ifade etmese de kapalı toplantılarda desteğin kalkması ve yüksek zam halinde işçi atmak zorunda kalacakları uyarısını şimdiden yapmaya başladıkları belirtiliyor. Asgari ücret milyonlarca vatandaşı da etkileme potansiyeli taşıyor. Sendikalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce ÖTV zammı ile cam filmi yasağı konusunda devreye girip hükümete geri adım attırdığına işaret ederek, benzer konunun asgari ücret desteğinde de yaşanabileceğini belirtiyorlar. Kaynak: sozcu.com.trİlginizi Çekebilir
'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.
Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.
Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü
Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.
Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı
ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.