© Malkara Haber © 2023

Son dakika haberi TEOG ile ilgili son karar verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü TEOG'un kaldırılması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaların ardından, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını söyledi. Bakan Yılmaz, "Bize güvenin. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok" dedi. Yani Erdoğan'ın canlı yayında verdiği talimatın üzerinden, 48 saati resmi tatil süresi olmak üzere toplam 87 saatte TEOG tarihe karıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma  akşamı ATV yayınına katılmış burada yaptığı açıklamada “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG’un kaldırılması lazım. Biz TEOG’la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı.  Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin” demişti. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Türkiye yoğun bir TEOG trafiğine şahit oldu. Milli Eğitim Bakanlığından ardı ardına gelen açıklamalardan sonra bugün son karar çıktı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sınavının bu sene yapılmayacağını söyledi. Bakan Yılmaz, katıldığı bir toplantıda gazetecilerin TEGO sınavı ile ilgili sorusu üzerine, TEOG'un kaldırılmasına karar verildiğini vurgulayarak, “TEOG bu sene uygulanmayacak. TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması. Çocuklarımız yarış atına dönüyor. Çocuklar büyüyor, büyüdüğünün farkına varmıyor. Etüt merkezleri arttı TEOG'dan dolayı. Çocukların yarış atına dönmesini hangi anne-baba ister. Bize güvenin. Hiçbir kimsenin kaygılanmasına gerek yok iyiye gidiyor” diye cevap verdi. Kaynak: sozcu.com.tr  

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER