© Malkara Haber © 2023

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Malkara’da Toplandı

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Malkara’da üyeleriyle toplantı yaptı.

Ziraat Odası salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Birlik Başkanı Ergin Durgun, yönetim kurulu üyeleri Şaban İpçi, Zeki Arbay, Birlik Müdürü Murat Keser, Birlik İdari Mali İşler Müdürü Sema Bingül ile Birlik üyeleri katıldı.

                Toplantıda, Birliğin faaliyetleri ile üyelerin gebe düvelerinin pazarlanması, 500 başlık DÜVE MERKEZİ PROJESİ’nin uygulanması vb. konularda üyelere bilgi verildi. Üyeler görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. İleri sürülen öneriler değerlendirildi.

Ayrıca, üyelerin sorunları ile Birlikten beklentileri görüşüldü.

DÜVE BAŞINA 2 BİN 500 TL HİBE DESTEĞİ

                Malkara Yenice Mahallesi’nde bulunan Birliğe ait çiftlikte uygulanması planlanan 500 Başlık Düve Merkezi Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Ergin Durgun; “Proje gerçekleştirildiğinde düve başına 2 bin 500 TL, toplamda 500 düve için 1 Milyon 250 Bin TL Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Birliğin hibe desteği hak edeceğini açıkladı.

                Projenin uygulanmasında üyelerden 9-13 aylık düvelerin toplanacağı ve bunların düve merkezinde gebeleştirildikten sonra isterlerse bakım ve besleme masrafları düşülerek, tekrar sahiplerine gebe olarak verilebileceği ya da başka yetiştiricilere satışı yapılarak bakım ve besleme masrafları düşülerek hayvan bedelinin düve sahibi yetiştiriciye verileceğini planlandığını belirtti.

“TARSİM” GÜVENCESİ

                Bu süreçte hayvanlara Tarsim sigortası yapılacağı; Hastalık, ölüm ve döl tutmama gibi tüm risklerin yetiştirici üzerinden alınarak birliğe ait olacağı dile getirildi.

                Öte yandan, üyelerin kendi elinde gebeleştirdikleri düvelerin de bu merkezden pazarlanmasının planlandığı kaydedildi.

                Tekirdağ DSYB Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun; Proje ile üyelerin gebe düvelerinin doğrudan talep sahibi yetiştiricilere ulaştırılması ve mevcut piyasa koşullarından daha yüksek fiyatlardan satılarak daha fazla kazanç sağlamalarının amaçlandığını belirtti.

                Toplantıda ayrıca, kulak küpesi uygulaması, ıslah amaçlı süt analiz desteği, Birliğin mali yapısı ve diğer faaliyetler değerlendirildi.

Birliğin bu tür toplantılarının diğer ilçelerde de yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Önder Tabak | Devrim

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ DSYB Kulak Küpe Yetkisini Devraldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ile Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun imzalanan karşılıklı protokolle Tekirdağ’da Büyükbaş Hayvanların Kulak Küpelemesi bundan sonra alınan yetkiyle Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde görevli saha çalışanları tarafından yapılacak.

Mustafa Gündüz, Malkara Yağlı Tohumlar Başkan Adaylığını Açıkladı!

Mustafa Gündüz, S.S. 269 Sayılı Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin seçimli genel kuruluna kıymetli yol arkadaşlarımın tavsiye ve talepleri ile liste kurarak katılma kararını yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Trakya'da son yılların en kurak ekim ayı yaşandı

Son yılların en kurak dönemini yaşayan Trakya'da ekim ayında metrekareye ortalama 1 kilogram yağış düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, "Ekim ayında özellikle felaket bir kuraklık yaşadık. Son 30 yıllık verilerimize göre ekim ayı yağışımız ortalama 50-60 kilogram. Bu yıl içinde bölgede aldığımız yağış metrekareye 1 kilogram" dedi.

Veysel Eroğlu: Edirne'de çiftçinin cebine her yıl 1 milyar 677 milyon TL giriyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'ye 38 baraj ve gölet inşa edildiğini belirterek, "Ayrıca 3 baraj ve 1 gölet inşa ediliyor. 114 dere ıslah etmişiz. Burada topraklar sulanmıyordu. Biz her tarafı baraj ve göletlerle sulamaya başladık. 1 milyar 677 milyon TL her yıl buradaki çiftçinin cebine para giriyor" dedi.

Türkiye ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabilir, ihraç da edebilir

TRAKYA Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya başta olmak üzere tüm bölgelerde ayçiçeği ekimi ve veriminin arttığını belirterek, "Ülke olarak ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabiliriz hatta ihraç da edebiliriz çünkü Türkiye'nin toprakları buna müsait. Bizim ülkemizde ayçiçeği her yerde yetişebilir" dedi.

Ergin Durgun; Böyle Devam Ederse Yetiştiricilerimiz, Üreticilerimiz Hayvancılık Sektörüne Küsecektir!

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, "DLG Fuarcılık Tarım ve Teknoloji Günleri Karaevli Fuar alanında 2 Eylül 2022 Cuma günü saat 11:30’da Tekirdağ DSYB “Buzağı Güzellik Yarışması'nda yaptığı konuşmayla; Birliğe ait çiftliğin kredi borcunun tamamen bittiği müjdesini vererek, çiftliğe nasıl bir proje düşündüklerini ve yetiştiricilerin, üreticilerin yaşadıkları zorluklarla hayvancılık sektörüne küsmek üzere olduklarını söyledi.

TÜM HABERLER