© Malkara Haber © 2023

Tekirdağ’da Kaçak Biodizel Operasyonu

Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonda kaçak olarak üretildikten sonra yurt dışına çıkarılmak istenen 1300 ton biyodizel yakıt ele geçirilirken konuyla ilgili olarak 11 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ’da kaçak olarak biyodizel yakıt üretildiğini tespit etti. Geniş kapsamlı çalışma yapan ekipler, biyodizel yakıtın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Nusratfakı Mahallesi’nde faaliyet gösteren kimya tesisinde, EPDK lisansı olmadan yasa dışı üretildiğini ve Malkara ilçesinde faaliyet gösteren bir yağ fabrikasında depolandığını tespit etti.

Polis ekipleri, kaçak olarak üretildiği tespit edilen biyodizel yakıtların gemiyle yurt dışına çıkarılacağını tespit etmelerinden sonra depoya operasyon düzenledi. Operasyonda, toplam 1.300 ton kaçak biyodizel yakıt ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 11 kişi ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Biyodizel türü akaryakıt ile bitkisel ve her türlü biyolojik kökenli yağların, çeşitli işlemlerden geçirilerek, dizel araçlarda kullanılmaya elverişli hale getirilmesinin yanında özellikle Avrupa ülkelerinde kullanım oranı çok yüksek olduğu için Türkiye’de uluslararası kaçakçılığı yapılan petrol ürünü olduğu belirtildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER