Toplantıya “ Gediz Coşkun’un “ konuşması damga vurdu
Gündem“ YOL HARİTASI ÇİZMELİYİZ “
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un Sivil Toplum örgütlerinin yöneticileriyle gerçekleştirdiği istişare toplantısına, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Harita Mühendisi Gediz Coşkun’un konuşması damga vurdu. Malkara İlçesinin geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda söz alan ilçenin genç yeteneklerinden Harita Mühendisi Gediz Coşkun bu tür görüşmelerin önemine vurgu yaparak, Kısa adı TEDAV olan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın varlığına değindi ve Malkara’nın Sosyo – Ekonomik yapısı incelenip buna göre bir yol haritası çizmeliyiz, dedi ve Uzunköprü ilçesini işaret ederek bu araştırmayı yaptırdığını örnek gösterdi.MALKARA’DA CARİ AÇIK VAR
Mühendis Coşkun konuşmasında, “ Mandıramız var, madenlerimiz var, Buğday & Ayçiçeği üretimimiz var… İlçemizde çıkarılan mamulleri bir türlü işleyip ticarete sunamıyoruz. Bunun için yeterli sanayimiz yok!... Bu koşullarda insanımızı ilçede nasıl tutabiliriz?OSB’NİN YOLU YOK !
Organize Sanayi Bölgesi’nin ( OSB) 1992 yılında yapımına başlandı. Yıl 2016… Aradan tam 24 yıl geçti. OSB’nin bağlantı yolu henüz yok, bir türlü yapılamadı…YOL BOYUNU CANLANDIRMALIYIZ
Ahievren Mahallesinden Karıştırtan’a , Haliç’e ve Danışment Mahallesine kadar yol boyunca “GÜNÜ BİRLİK DİNLENME VE TİCARET TESİSLERİ “ YAPILMALIDIR. Komşu ilçemiz Keşan Asfalt boyunu İmar’a açtı. Malkara neden açamıyor? diye sordu.4 YILLIK FAKÜLTE MUTLAKA GELMELİ
Konuşmasında Malkara’ya 4 yıllık Fakültenin şart olduğunun altını çizen TSO Meclis üyesi Harita Mühendisi Coşkun, Askeriye’nin de ilçeden gitmesinin söz konusu olduğunu hatırlattı. İlçemizin batısında Keşan ilerledi. Tekirdağ Büyükşehir oldu. Malkara olarak biz arada kaldık. Bu durumda genç nüfusumuzu asla tutamayız. Gerekli önlemlerin alınması için çalışmalara ivedilikle başlanmalıdır. Malkara’da doğup büyüyen bir insan olarak mahalleye dönüşen köylerimizin ve ilçemizin kalkınması için hepimize büyük görevler düşüyor, şeklinde konuştu. Kaynak : Devrim Gazetesi - Erdi KURU-Önder TABAKİlginizi Çekebilir
'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.
Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.
Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü
Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.
Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı
ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.