© Malkara Haber © 2023

Uysal Madencilikten Meslek Lisesi Öğrencilerine İş İmkanı

Malkara'nın başarılı iş adamlarından Cengiz Uysal tarafından başlatılan proje Tekirdağ Valiliğinde yapılan protokolle hayata geçirildi.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada projeye destek veren firmaların, okuldan ilgili bölümlerden mezun olan öğrencileri kapsadığı belirtildi.

Tekirdağ’ın Merkez Süleymanpaşa İlçesi, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan “Maden Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi” alanlarında eğitim gören öğrencilerin tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde faaliyet gösteren işletmelerin üretim ve hizmet sektörlerinde istihdam edilecek yeni personelin belirlenmesi, üretimde teknolojik gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterliliklerinin arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması, mesleklere uyumlarının sağlanması, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırılması ve mezun duruma gelmiş öğrencileri istihdam edilmesinin esas ve usullerinin belirlenmesi için; Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Malkara’da raaliyet gösteren Uysal Madencilik Nakliyat Sa. Ltd. Şti., Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren Özen Makine Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti., Hayrabolu’da faaliyet gösteren Kurt Mühendislik Makine San.ve Dah. Tic. Ltd. Şti., Muratlı’da faaliyet gösteren Adalı Makina San. Tic. Ltd. Şti. ve Adalı Kauçuk Poliüretan San. Tic. Ltd. Şti. arasında 5 yıl süreyle geçerli olacak “İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Yapılan bu Protokol çerçevesinde, Süleymanpaşa İlçesi Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Maden Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi Alanından mezun olan öğrencilerin Uysal Madencilik Nakliyat Sa. Ltd. Şti., Özen Makine Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti., Kurt Mühendislik Makine San.ve Dah. Tic. Ltd. Şti., Adalı Makina San. Tic. Ltd. Şti. ve Adalı Kauçuk Poliüretan San. Tic. Ltd. Şti. kurumlarında istihdam edilmeleri ve bahsedilen alanlarda eğitim öğretime devam eden öğrencilerin işletmelerde beceri ve staj eğitimlerinin yapılması ayrıca Tekirdağ Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin atölye donatım ihtiyacının karşılanması sağlanacak.

Malkara’lı başarılı iş adamı Madenci Cengiz Uysal’ın öncülüğünü yaptığı proje imza töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Cengiz Uysal’ın başlattığı ve öncülüğünü çektiği proje binlerce genci iş sahibi yapacak.

 

İlginizi Çekebilir

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.

Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.

İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.

TÜM HABERLER