© Malkara Haber © 2023

Yeni Hizmet Binası İçin Start Verildi

Malkara ilçesinde 30 (otuz) yıldan beri atıl durumda bekletilen bina yıkılarak kuruma kazandırılıyor. Malkara Gazibey Mahallesi Kızılay Öğrenci Yurdu arkasındaki Elvan Sokak’ta bulunan SS.269 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifine ait harabe halindeki tehlike arz eden bina yıkıldı. Yeni Hizmet binasının yapımı için ilk kazmayı vurduklarını belirten İlçe Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi başkanı Cem Özkan Devrim’e yaptığı açıklamada, “ Yeni Hizmet binasının yapımı için start verildi. Kooperatifimizin geleceği ve ortaklarımızın menfaati büyük önem arz etmektedir. Kurumumuza kazandırılacak yeni modern hizmet binamızda, çiftçilerimize en iyi hizmetin sunulmasını hedefliyoruz. İnşallah bittiğinde aynı zamanda ilçemiz yakışır bir hizmet binası olacaktır. Bizlere destek olan tüm ortaklarımız teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize ve üreticilerimize hayırlı olsun, dedi. TRAFİK SORUNU SONA ERECEK Bilindiği gibi ana asfalt üzerindeki mevcut yağlı tohumlar Kooperatifi hizmet binası üretici ortakların ilçeye uzaklığı ve de trafik açısından sıkıntı yaşanmasına neden olmaktaydı. İlçeye kazandırılacak yeni bina ile çiftçilerin daha iyi hizmet alması ve trafik sorunu da çözülmüş olacaktır. Önder TABAK | DEVRİM

İlginizi Çekebilir

'TCG Enez' gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tekirdağ sahiline demirleyen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın avlama gemisi 'TCG Enez', ziyarete açıldı.

Kuruma noktasına gelen Naip Barajı'nda doluluk yağışlarla birlikte yüzde 22'ye yükseldi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin suyunu karşılayan ve yüzde 1'in altına düşerek ölü seviyeye gelen Naip Barajı'nda son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 22'ye yükseldi.

Edirne’de hububatta ‘kök çürüklüğü’ hastalığı görüldü

Türkiye Tarım Danışmanları Derneği (TAR-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar, Edirne’de buğday ekilişlerinde ‘kök çürüklüğü’ hastalığının görüldüğünü söyledi. Üreticileri hastalığa karşı uyaran Açar, “Edirne’de bu üretim sezonunun hububat üretimi için her ne kadar uygun gittiği söylense de maalesef ılık tabir edilebilecek bir kış dönemi yaşandı. Bu iklim şartlarında, kısmen erken ekilen ve özellikle erkenci çeşitlerde ciddi denilebilecek şekilde ‘kök çürüklüğü’ etmenleri görülmüştür" dedi.

Bakan Gürlek: Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Güncel olarak başta Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz vakası olmak üzere çözümlenmeyi bekleyen ya da kamuoyunun yakından takip ettiği tüm hadiseler üzerine kararlılıkla gidilecektir. Hiçbir adli vaka, sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecektir. Devlet, adaletin tecellisi için gereken tüm imkanları seferber etme iradesine sahiptir" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler anıldı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 111'inci yıl dönümünde şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler, Şehitler Abidesi'nde törenle anıldı.

İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı

İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.

TÜM HABERLER