AK Parti Edirne İl Başkanı İba: Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50'si tamamlandı
GündemAK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nde Çerkezköy-Kapıkule arasındaki çalışmaların yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.
Türkiye'nin Avrupa ile yüksek standartla demir yolu bağlantısını sağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, toplam uzunluğu 229 kilometre olan hattın Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kısmının yaklaşık yüzde 50’sinin tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahatin süresi 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresi 6.5 saatten 2.5 saate düşecek. Tamamen çevre dostu olarak devam eden projemizde ilk günden itibaren doğal yaşama saygı duyularak canlılara zarar vermeden çalışılıyor. Demir yolu projemiz Avrupa’yı Asya’ya bağlayan konumu nedeniyle özellikle ticaretin odak noktası olacak sadece Edirne’ye değil bölgeye de Türkiye’ye de katma değer sağlayacak ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi de destekleyecektir. Edirne’yi turizmin ve ekonominin merkezi yapma yolunda önemli bir adım olan projemiz boyunca desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza buradan tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Edirnemize yapılan bu yatırımın tüm bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz bittiğinde trenlerimiz çok daha hızlı olacak."
Yapımına 2019 yılında başlanan proje kapsamında Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmalar sürüyor. 153 kilometre uzunluğundaki çift hatlı projede yer alan 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demir yolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün yapımına devam ediliyor.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.