Başkanlar, TBMM ve TOBB’u Ziyaret Etti
GündemMalkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları TBMM Başkanı ve TOBB Başkanını ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaretler esnasında Malkara TSO’yu temsilen Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin katıldı. İlk önce Gazi Meclisi ziyaret edilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ziyaret edildi. Konuyla ilgili olarak Malkara TSO tarafından yapılan açıklamada ise; Yapılan görüşmelerde bölgemizde devam eden yatırımlar ve önümüzdeki dönemlerde de planlanan yatırımlar il ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca bölgemizin talepleri de aktarıldı.
Gazi Meclisi ziyaretlerinden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ziyaret edildi. Görüşmeler kapsamında üyelerimizin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılarak bilgi alışverişinde bulunuldu, denildi.
Meclis Başkanımız Güngör ve Yönetim Kurulu Başkanımız Bilgin yaptıkları ortak açıklamada; TBMM Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’a yeni görevinin hayırlı olması temennisini iletmek ve bölgemiz yatırımları ile ilgili bilgi almaya gittik. Büyük bir misafirperverlikle bizi ağırladılar, dinledirler. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Sonrasında TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettik. Üyelerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardık. Başkanımıza da ayrıca teşekkür ederiz, denildi.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.