© Malkara Haber © 2023

Bilim Kurulu kararının beklendiği Kırkpınar'da, çayır güreşlere hazırlanıyor

Edirne'de 658 yıldır düzenlenen ve UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 659'uncusunun yapılıp yapılmayacağı, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle belirsizliğini koruyor. Güreşler için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun kararı beklenirken, müsabakaların yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda çalışmalar sürüyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çimler istenilen şekilde biçildi, gübrelendi, sulandı. Tüm tribünler elden geçirilerek gerekli yerlere müdahaleler yapıldı. Yani Kırkpınar Güreşleri'nin yapılması yönünde karar çıkarsa, Er Meydanı hazır" dedi.

Edirne'de bu yıl 29 Haziran - 5 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan 659'uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle, 5 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilen toplantı sonucu ertelenmişti. Türkiye Güreş Federasyonu, Edirne Belediyesi ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği koordinasyonunda gerçekleşen görüşmeler neticesinde, her yıl 2 binden fazla pehlivanın katıldığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin pandemi nedeniyle bu yıl yapılıp yapılmayacağı konusunun Bilim Kurulu kararına göre belirlenmesine karar verilmişti. 659'uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin akıbeti için Bilim Kurulu'nun vereceği karar beklenirken, Edirne Belediyesi ise güreşlerin yapıldığı alanda bir yandan hazırlıklarını sürdürüyor.

Er Meydanı'ndaki çimler belirli periyotlarla sulanıyor, biçilerek gübreleme çalışması yapılıyor. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son sözün Bilim Kurulu'nda olduğunu belirterek, "Bu yıl güreşlerimiz yapılmasa bile biz sahada yine gerekli çalışmaları yapıyor olacaktık. Ancak şu anda Kırkpınar'ın yapılıp yapılmayacağı belli değil. Bilim Kurulu olumlu karar verirse, sahamız hazır, güreşler önceki yıllarda olduğu gibi o mükemmel çayırda yapılacaktır. Olumsuz bir karar çıkarsa da, güreş alanının bakımını biz yine yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz dualı çayırda periyodik olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çimler istenilen şekilde biçildi, gübrelendi, sulandı. Tüm tribünler elden geçirilerek gerekli yerlere müdahaleler yapıldı. Yani Kırkpınar Güreşleri'nin yapılması yönünde karar çıkarsa, Er Meydanı hazır" dedi.
 

İlginizi Çekebilir

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda gruplar belli oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın kura çekimi bugün gerçekleşti.

Göztepe'den imza şov

üper Lig'in yeni ekiplerinden Göztepe iç ve dış transferde imza şov gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar mevcut kadrosundan golcü Kubilay Kanatsızkuş ve Doğan Erdoğan'a, Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEL Limassol'dan ise Brezilyalı sol bek Djalma Silva'ya sözleşme imzalattı. İç transferde daha önce sol bek İsmail Köybaşı ve orta saha Antony Dennis ile nikah tazeleyen sarı-kırmızılılar, Kubilay ve Doğan'la 1'er yıllık sözleşme imzaladı. Dış transferde ise ilk imza Silva'dan geldi. Brezilyalı futbolcuyla 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık mukavele yapıldı.

Dursun Özbek: Önümüzdeki sezon Okan Hoca ile 5’inci yıldızı takacağız

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “Mertens önümüzdeki sene de Galatasaray kadrosunda olacak. Okan hoca da zaten bizim başarılı bir hocamız. Galatasaray’da doğmuş milli takım ve Avrupa’ya uzanan bir kariyeri var. Önümüzdeki sezon inşallah Okan hocayla birlikte 5’inci yıldızı takacağız“ dedi.

Süper Lig'de 33'üncü haftanın hakemleri belli oldu

Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında görev yapacak hakemler açıklandı.

Beşiktaş taraftarı derbide stada alınmayacak!

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu; Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine, deplasman taraftarlarının alınmayacağını açıkladı.

Fatih Akyel, Lüleburgazspor'a teknik direktör oldu

Eski milli futbolcu Fatih Akyel, Kırklareli Süper Amatör Ligi ekiplerinden Lüleburgazspor'a teknik direktör oldu.

TÜM HABERLER