© Malkara Haber © 2023

BİST100 yüzde 5.54 düştü; dolar 6.11 lirada

Güne yüzde 2.79 düşüşle 106 bin 539 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi (BİST100) gün içinde en düşük 101 bin 995 puanı ve en yüksek 106 bin 585 puanı gördükten sonra yüzde 5.54 düşüşle 103 bin 524 puandan kapandı.

BİST Bankacılık Endeksi ise gün içi en düşük 138 bin 500 puanı ve en yüksek 148 bin 87 puanı gördükten sonra 6.46 düşüşle 138 bin 528 puanda kapandı.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 2.50 artışla  11.90´a çıkarken, iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 2.84 artarak 11.24 düzeyine yükseldi.

Gün sonu işlemlerde;

– dolar en düşük 6.0915 lira ve en yüksek 6.2064 lirayı gördükten sonra 6.11 – 6.12 lira aralığında,

– euro en düşük 6.9145 lira ve en yüksek 7.1073 lirayı gördükten sonra 6.99- 7.00 lira aralığında,

– sterlin en düşük 7.9677 lira ve en yüksek 8.1236 lirayı gördükten sonra 8.03- 8.04 lira aralığında hareket ediyor. 

İlginizi Çekebilir

Hangi banka, ne kadar maaş promosyonu veriyor?

Emekli maaşı banka promosyonu güncel listesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte, emekli aylığı almaya hak kazanan binlerce kişi tarafından sorgulanmaya başladı. SGK üzerinden EYT başvurusu tamamlanan yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi, hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini araştırıyor. Bankalarda emekli maaşı promosyon yarışının başladı ve güncel listeler duyuruldu. Peki, hangi banka, ne kadar emekli maaşı promosyonu veriyor?

EPDK'dan elektrik fiyatları için indirim açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik tavan fiyatında yüzde 14,75 indirime gitti. Buna göre EPDK serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 1 Nisan'dan itibaren 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwhy'ye düşürdü.

Trakya’da Aralık ayında 289 milyon dolarlık ihracat

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin 2022 yılı Aralık ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre, Trakya’daki 3 kentin Aralık ayındaki toplam ihracatı 289,1 milyon dolar oldu. 3 kentin Aralık ayındaki toplam ithalatı ise 234,2 milyon dolar olarak açıklandı.

Kadın girişimci, KOSGEB desteğiyle ceviz işleme tesisi kurdu

Edirne'nin Keşan ilçesinde yaklaşık 5 senedir ceviz üretimi yapan Hatice Demir, işlerini geliştirmeye karar verdi ve KOSGEB desteği ile üretim tesisi kurdu. Ceviz üretiminden kendisine olduğu kadar köye de katkı sağlayan girişimci Demir, daha da büyümeyi hedeflediğini söyledi.

Anadolubank, 2022 yılında dijital hizmetlerini çeşitlendirdi

Anadolubank, 2022 yılında hayata geçirdiği yenilikçi finansal çözümleriyle büyümesini sürdürdü. 2023 yılında KOBİ’lere ve ihracatçı şirketlere olan konsantrasyonu artıracaklarını belirten Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke “Dijitalleşme gündem maddelerimizin ilk sıralarında yer almaya devam edecek. Sürdürülebilirlik, açık bankacılık, bilgi güvenliği ve fintek iş birlikleri bizim için 2023 yılının en önemli başlıkları arasında yer alacak” açıklamalarında bulundu.

Keşan’da KOSGEB’in istihdam kredisi ile 10 kişi iş sahibi oldu

Edirne'nin Keşan ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde, 4 işletmeci daha KOSGEB'in Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamındaki istihdam kredisi ile 10 kişilik istihdam sağlandı.

TÜM HABERLER