Büyükşehir Belediyesinden Salgın Sürecinde Tekirdağ Halkına Psikososyal Destek
Gündemİnsan odaklı bir yönetim anlayışıyla hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde maddi ve manevi olarak zor bir dönemden geçen vatandaşlara yönelik uzman psikologlar aracılığıyla psikososyal destek verdi.
Bir yandan belediyecilik hizmetlerini sürdürürken bir yandan da Koronavirüs salgınıyla etkin bir şekilde mücadele eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, salgının vatandaşlar üzerinde oluşturduğu olumsuz psikolojik etkileri ortadan kaldırmak amacıyla psikososyal destek programı düzenledi. Bu kapsamda Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy ilçelerinde bulunan Kadın Danışma Merkezlerinde görev yapan uzman psikologlar, telefon aracılığıyla 2 bin 824 vatandaşa psikososyal destek hizmeti verdi. Büyük ilgi gören bu hizmet vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Koronavirüsle mücadele sürecinde sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak zor durumdaki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu zorlu sürecin sebep olduğu olumsuz psikolojik etkileri azaltabilmek amacıyla kadın danışma merkezlerimizde vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlıyoruz. Halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu süreci aşacağız” dedi.
Koronavirüs salgını nedeniyle telefon üzerinden verilen psikososyal destek hizmeti, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kadın danışma merkezlerinde görevli uzman psikologlar tarafından yüz yüze görüşme yöntemiyle de verilecek.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.