Cumhurbaşkanı Erdoğan; Buğday Fiyatını Ton Başına 1650 TL'ye Yükselttik
Tarım ve HayvancılıkKabine Toplantısının ardından basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisimizin sert ekmeklik buğday alım fiyatını ton başına 1350 liradan 1650 liraya yükseltiyoruz, dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toprak Mahsulleri Ofisimizin sert ekmeklik buğday alım fiyatını ton başına 1350 liradan 1650 liraya yükseltiyoruz. Arpa alım fiyatını ise ton başına 1100 liradan 1275 liraya çıkartıyoruz. Ayrıca çiftçilerimize, hububatta ton başına 230 lira prim ve destek ödemesi yapıyoruz.
Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira, yeşil mercimekte 3 bin 200 lira, nohutta 3 bin 350 lira olarak belirledik. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 liradır. Yeni dönem hububat ve bakliyat alım fiyatlarının üreticimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
İlginizi Çekebilir
Tekirdağ DSYB Kulak Küpe Yetkisini Devraldı
Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ile Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun imzalanan karşılıklı protokolle Tekirdağ’da Büyükbaş Hayvanların Kulak Küpelemesi bundan sonra alınan yetkiyle Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde görevli saha çalışanları tarafından yapılacak.
Mustafa Gündüz, Malkara Yağlı Tohumlar Başkan Adaylığını Açıkladı!
Mustafa Gündüz, S.S. 269 Sayılı Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin seçimli genel kuruluna kıymetli yol arkadaşlarımın tavsiye ve talepleri ile liste kurarak katılma kararını yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.
Trakya'da son yılların en kurak ekim ayı yaşandı
Son yılların en kurak dönemini yaşayan Trakya'da ekim ayında metrekareye ortalama 1 kilogram yağış düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, "Ekim ayında özellikle felaket bir kuraklık yaşadık. Son 30 yıllık verilerimize göre ekim ayı yağışımız ortalama 50-60 kilogram. Bu yıl içinde bölgede aldığımız yağış metrekareye 1 kilogram" dedi.
Veysel Eroğlu: Edirne'de çiftçinin cebine her yıl 1 milyar 677 milyon TL giriyor
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'ye 38 baraj ve gölet inşa edildiğini belirterek, "Ayrıca 3 baraj ve 1 gölet inşa ediliyor. 114 dere ıslah etmişiz. Burada topraklar sulanmıyordu. Biz her tarafı baraj ve göletlerle sulamaya başladık. 1 milyar 677 milyon TL her yıl buradaki çiftçinin cebine para giriyor" dedi.
Türkiye ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabilir, ihraç da edebilir
TRAKYA Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya başta olmak üzere tüm bölgelerde ayçiçeği ekimi ve veriminin arttığını belirterek, "Ülke olarak ayçiçeği yağı ihtiyacını karşılayabiliriz hatta ihraç da edebiliriz çünkü Türkiye'nin toprakları buna müsait. Bizim ülkemizde ayçiçeği her yerde yetişebilir" dedi.
Ergin Durgun; Böyle Devam Ederse Yetiştiricilerimiz, Üreticilerimiz Hayvancılık Sektörüne Küsecektir!
Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, "DLG Fuarcılık Tarım ve Teknoloji Günleri Karaevli Fuar alanında 2 Eylül 2022 Cuma günü saat 11:30’da Tekirdağ DSYB “Buzağı Güzellik Yarışması'nda yaptığı konuşmayla; Birliğe ait çiftliğin kredi borcunun tamamen bittiği müjdesini vererek, çiftliğe nasıl bir proje düşündüklerini ve yetiştiricilerin, üreticilerin yaşadıkları zorluklarla hayvancılık sektörüne küsmek üzere olduklarını söyledi.