Destici: Türkiye 82 anayasasından kurtulmalı
GündemBÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Seçim kanunu ve siyasi parti yasası bir an önce demokratikleşmeli. Burada da görüşlerimiz net. Bir başka husus burada yeni anayasayı, bizim siyasi partiler bir araya gelip, toplumun diğer kesimleri ile yapabilmeli. Türkiye bu 82 darbe anayasasından kurtulmalı" dedi.
BBP Genel Başkanı Destici, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde partililer ve basın mensupları ile bir araya geldi. Destici, 15 Temmuz ve destekçilerini lanetlediğini belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişiminin faali FETÖ'yü ve kim bunun arkasında olmuşsa yabancı dış güçler, içerideki destekçileri hepsini lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı gazilerimizi saygıyla selamlıyorum ama Türkiye'de bir milat oldu. Türkiye sistem değişikliğine gitti. Bu sistem değişikliğinden sonra da istikrarlı bir yönetime kavuştu. Meclis 80 darbesinden sonra en çok temsil edilen imkanı buldu. Temsili adalet en yüksek derecede sağlandı. Tabi sistemin bazı eksikleri ve noksanlıkları yok mu? Var. Bunlar uyum yasaları ile tamamlanmalı. Seçim kanunu ve siyasi parti yasası bir an önce demokratikleşmeli. Burada da görüşlerimiz net. Bir başka husus burada yeni anayasayı, bizim siyasi partiler bir araya gelip, toplumun diğer kesimleri ile yapabilmeli. Türkiye bu 82 darbe anayasasından kurtulmalı" dedi.
DESTEKLENMELERİ ŞART
Pandemi döneminde birçok sektörün etkilendiğini ancak üretim yapanların desteklenmelerinin önemli olduğunu kaydeden Destici, "Tarımla hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız yani üreten kim üretiyorsa üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Ne üretiyorsa desteklenmeli. Faydalı ürünlerden bahsediyorum, 'Ne üretiyor' derken kaçak içki üretenlerden bahsetmiyorum. Ben topluma faydalı ne üretiyorsa onu kastediyorum. Onu anlıyorsunuz. Çiftçilikten, hayvancılıktan, sanayiciden, fabrikadan diğer küçük ve orta ölçekli imalathanelerden bütün bunlardan bahsediyorum. Kim tuğla üstüne tuğla, kim taş üstüne taş koyuyorsa kim bir insanı istihdam ediyorsa iş veriyorsa onun desteklenmesi lazım" diye konuştu.
Destici, daha sonra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan'ı makamında ziyaret ederek sanayicilerin sorunları ile ilgili bilgi aldı.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.