DİSK çelenginin Taksim'e götürülmesi sırasında arbede
GündemDİSK önündeki müdahalede zarar gören çelengin milletvekilleri tarafından Taksim'e götürülmesi sırasında arbede yaşandı.
Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen DİSK üyelerine polis ekipleri 'izinsiz' olduğu gerekçesiyle müdahale etmiş, bazı sendika üyeleri gözaltına alınmıştı. DİSK tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bırakılmak istenen çelenk milletvekilleri alındı.
CHP'li milletvekilleri Turan Aydoğan, Ali Şeker, Sera Kadıgil, HDP'li Milletvekilleri Musa Piroğlu, Oya Ersoy, Ahmet Şık, Serpil Kemalbay, Züleyha Gülüm ve Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Erkan Baş, çelengi Taksim'e getirdi. Milletvekillerinin Taksim Meydanı'na girişine izin verilmezken, polis ekipleri ve vekiller arasında arbede yaşandı. Bu sırada polisler ve milletvekilleri arasında sosyal mesafe tartışması da çıktı.
Bir süre sonra vekillerin meydana girişine izin verildi. Grup çelengi Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı.
İlginizi Çekebilir
İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
İran güçlerinin, Umman Denizi'nde uyarıları dikkate almadığı gerekçesiyle bir konteyner gemisine ateş açtığı bildirildi.
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını 'savaş eylemi' olarak nitelendirerek, “Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir” dedi.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında eğitimler gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın deniz safhasında ‘Helikopterden Halatla İniş Eğitimi’ ve ‘Gemi Zapt ve Müsadere Eğitimi’nin yapıldığını duyurdu.
İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın abluka uygulayarak müzakere masasını teslimiyet masasına dönüştürmeyi istediğini belirterek, “Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz” dedi.
Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın müzakere masasına oturacağından emin olduğunu belirterek, aksi takdirde Tahran yönetiminin ‘daha önce hiç görmediği türden sorunlarla karşılaşacağını’ söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, taahhütlere sadık kalmanın anlamlı bir diyaloğun temeli olduğunu vurgulayarak, ülkede ABD’nin tutumuna yönelik derin tarihsel güvensizliğin sürdüğünü kaydetti.